Search
Close this search box.
Φόνισσα_Καραμπέτη_πρεμιέρα

«Φόνισσα»: Η νέα ταινία με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ετοιμάζεται να μας συνεπάρει – Πότε θα κάνει πρεμιέρα;

Η ταινία «Φόνισσα» στην οποία πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Φόνισσα» με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πλησιάζει και υπόσχεται να μας καθηλώσει.  Την παραγωγή της έχει επιμεληθεί η Tanweer και την σκηνοθεσία η Εύα Νάθενα. Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που κυκλοφόρησε και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1912.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας πέρα από την Καραμπέτη είναι και η Μαρία Πρωτόπαππα, με το καστ να συμπληρώνουν οι Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Νίκη Παπανδρέου, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος και Δημήτρης Ήμελλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία απέσπασε  6 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η σεναριογράφος της ταινίας Κατερίνα Μπέη, είπε για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τα εξής: «Η Καρυοφυλλιά είναι πολύ συνεπής, πολύ ακριβής και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ερχόταν με το σενάριο γεμάτο σημειώσεις και ιδέες και τον Παπαδιαμάντη παραμάσχαλα».

Η σύνοψη της ταινίας:

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω.

Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

H «Φόνισσα» θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

«17 κλωστές»: H νέα δραματική σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια βασίζεται σε αληθινά γεγονότα – Πότε κάνει πρεμιέρα;

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr