Search
Close this search box.
χριστουγεννιάτικο τραπέζι

10 ατάκες που έχουμε βαρεθεί να ακούμε στα γιορτινά τραπέζια

Το γιορτινό τραπέζι είναι ο ετήσιος θεσμός άβολων ερωτήσεων και συζητήσεων. Οι καθιερωμένες φράσεις που κάθε χρόνο είναι αναπόφευκτο να τις ακούσουμε και ήδη ψιθυρίζουν στα αυτιά. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε να τις αντιμετωπίσουμε ή και όχι.

10 χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά δημοτικού που διαβάζουμε ξανά και ξανά!

Κάθε φορά τα ίδια. Συγγενείς και φίλοι μαζευόμαστε στο καθιερωμένο γιορτινό τραπέζι και αυτή είναι η στιγμή που κάποιοι αισθάνονται την ελευθερία να κάνουν προσωπικές ερωτήσεις ή να σχολιάζουν πράγματα, τα οποία είναι ευαίσθητες χορδές. Είναι ωραίο να ενδιαφερόμαστε και να ανοίγουμε συζητήσεις, αρκεί να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες, ώστε να αποφύγουμε στιγμές αμηχανίας.

Αντί να ρωτάμε και να σχολιάζουμε αδιάκριτα, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε θέματα που θα δημιουργήσουν θετική συζήτηση. Τι ακούμε κάθε φορά σε ένα γιορτινό τραπέζι και συγχυζόμαστε;

 

Πάχυνες/Αδυνάτησες!

Η ζυγαριά είναι δεδομένη στο γιορτινό τραπέζι. Συγγενείς και μη που έχουν καιρό να σε δουν, κάποιος θα βρεθεί να σχολιάσει το βάρος σου.

Πόσα μαθήματα χρωστάς;/Πώς πάει η σχολή;

Η ερώτηση μαχαιριά για κάθε φοιτητή. Ένα δάκρυ κυλά στο άκουσμά της και κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά.

Πότε θα παντρευτείς;

Η κλασσική ερώτηση όταν έχεις φτάσει μια συγκεκριμένη ηλικία που βάσει κοινωνικών στερεοτύπων θα έπρεπε ΗΔΗ να έχεις στεφανωθεί.

Τι μισθό παίρνεις;

Η άβολη αυτή και αδιάκριτη ερώτηση δεν λείπει ποτέ από ένα γιορτινό τραπέζι. Μάλλον αυτό σε καθορίζει ως άνθρωπο, στο μυαλό του κλασσικού αυτού θείου.

Πότε θα κάνεις παιδιά;

Κι αν παντρεύτηκες ή έχεις σύντροφο, νόμιζες θα γλιτώσεις τις άβολες ερωτήσεις. Όχι, βέβαια. Πρέπει να κάνεις και παιδιά τώρα, άντε μην το αργείς.

Φέρε κάτι να βάλουμε να γλιστράει δεν κατεβαίνει έτσι…

Δεν γίνεται να μην το ακούσεις αυτό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Τα φαγιά πολλά, τα στόματα άλλα τόσα και η μάχη είναι γεγονός.

Γιατί δεν είσαι σε σχέση;

Αν απολαμβάνεις τη μοναξιά σου ή είσαι στην αναζήτηση ταιριού, μην ανυησυζείς γιατί στο οικογενειακό τραπέζι θα στο κάνουν σίγουρα πιο δύσκολο με μία από τις σχετικές ερωτήσεις.

Τι ψήφισες;

Πολιτική και οικογενειακό τραπέζι πάνε πακέτο. Είναι και η στιγμή που σίγουρα θα ξεσπάσει και κάποιος τσακωμός. Η συζήτηση αυτή κάθε φορά μοιάζει να μην έχει τελειωμό και προφανώς, πρέπει να στιγματιστείς κι εσύ κάπως με το να πεις που έδωσες την ψήφο σου.

Γιατί δεν τρως;/Δεν έφαγες καθόλου!

Παρά τη ζυγαριά, στο οικογενειακό τραπέζι πρέπει να τα κατεβάσεις όλα. Είτε έχεις παχύνει είτε έχεις αδυνατήσει, αλλιώς κάτι δεν πάει καλά. Ανησυχούνε!

«Αν είμαι ακόμη εδώ μέχρι τότε…»

Η φράση που θα πει σίγουρα ένας ηλικιωμένος τη στιγμή που θα πούμε «Και του χρόνου». Αυτή η φράση είναι από τις πιο στενάχωρες και κάθε φορά θα εισχωρήσει σε αυτή τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα που επικρατεί, παρά τις αδιάκριτες ερωτήσεις… Παππού, γιαγιά, παρακαλώ μην τη λέτε!

Το «Πολικό Εξπρές» και η παράλληλη σκοτεινή υπόκρουση του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου κινουμένου σχεδίου

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr