Search
Close this search box.
Το «Πολικό Εξπρές» κρύβει σκοτεινά μυστικά κι εμείς τα βρήκαμε όλα!

Το «Πολικό Εξπρές» και η παράλληλη σκοτεινή υπόκρουση του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου κινουμένου σχεδίου

Η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη δημιουργία «Το Πολικό εξπρές» παρά τη μαγευτική επιτυχία που έχει σημειώσει ανά τα χρόνια, φαίνεται να κουβαλά μια σκοτεινή υπόκρουση.

10 δώρα που δε θέλουμε να (ξανά) λάβουμε τα Χριστούγεννα

Η animated ταινία «Το πολικό εξπρές» που κυκλοφόρησε το 2004 και είναι βασισμένη στο παιδικό βιβλίο του 1985, έχει εξελιχθεί σε ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έργο εδώ και 19 χρόνια. Είναι γνωστή για την πρωτοποριακή τεχνική κινηματογράφησης και την επιτυχία της στο κινηματογραφικό ταμείο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Παρόλη την μαγευτική αυτή επιτυχία, η ταινία φαίνεται να φέρει μια σκοτεινή υπόκρουση. Η ιστορία λαμβάνει χώρα τα Χριστούγεννα του 1956 και αφορά ένα αγόρι, που αναφέρεται στο σενάριο ως “hero boy,” το οποίο αρχίζει να αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

Με τη φωνή του Τομ Χανκς, το ταξίδι του αγοριού αποτελεί ταυτόχρονα μια εσωτερική αναζήτηση για την πίστη στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Καθώς επιβιβάζεται στο Πολικό Εξπρές, ένα μυστηριώδες τρένο που κατευθύνεται προς τον Βόρειο Πόλο, συναντά διάφορους χαρακτήρες και έρχεται αντιμέτωπος με τις αμφιβολίες του.

Η ταινία διακρίνεται για τους μελαγχολικούς τόνους της, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με την αφήγηση και την οπτική παλέτα, προσδίδοντας μια συναισθηματική βάθυνση στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.

Η κρίσιμη στιγμή της ιστορίας εκτυλίσσεται όταν ένα κουδούνι από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη ξεκολλάει, και το αγόρι, μη μπορώντας να ακούσει τον ήχο του, χάνει προσωρινά την πίστη του στη μαγεία των Χριστουγέννων. Ωστόσο, το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, εντοπίζει το κουδούνι μαζί με ένα σημείωμα από τον Άγιο Βασίλη. Στη συνέχεια, ακούει επιτέλους τον ήχο του, με αυτήν τη σκηνή να αντιπροσωπεύει την αποκατάσταση της πίστης του.

Η παρουσία του Τομ Χανκς, ο οποίος χαρίζει τη φωνή του σε πολλούς ρόλους της ταινίας, όπως ο ενήλικας αφηγητής, ο πατέρας του αγοριού, ο ελεγκτής του τρένου, ένας αλήτης, μια κούκλα του Σκρουτζ και ο Άγιος Βασίλης, προσδίδει πολυδιάστατο χαρακτήρα και πλούσια ποικιλία στην ταινία. Η προσθήκη αυτή συμβάλλει στην εμβάθυνση της εμπειρίας του θεατή και ενισχύει τη συναισθηματική ένταση του παραμυθένιου κόσμου της ταινίας.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Τα ανεξιχνίαστα μυστικά που κρύβονται πίσω από την πιο κερδοφόρα χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία

Οι θεωρίες που περιστρέφονται γύρω από την ταινία υπονοούν ότι οι χαρακτήρες συμβολίζουν διάφορες πτυχές του μελλοντικού χαρακτήρα του ήρωα. Ο αισιόδοξος και γεμάτος χριστουγεννιάτικο πνεύμα ελεγκτής αντικρούεται με τον κυνικό αλήτη, υποδηλώνοντας τα διάφορα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει το αγόρι και πώς οι εμπειρίες του θα τον διαμορφώσουν.

Η ταινία υποδεικνύει ότι η διατήρηση της παιδικής φαντασίας και πίστης μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στη ζωή του ατόμου, ενώ η απώλεια αυτών των στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και πικρία, όπως εκφράζεται από τον χαρακτήρα του αλήτη.

Το δίλημμα εάν τα γεγονότα της ταινίας ήταν πραγματικά ή φανταστικά προσδίδει ένα ονειρικό χαρακτήρα στην ιστορία και δημιουργεί αντιφατικά συναισθήματα και ερωτήματα μεταξύ των θεατών.

Το κύριο μήνυμα της ταινίας για τη σημασία να κρατάμε αναμμένη τη φλόγα των Χριστουγέννων μέσα μας υπογραμμίζει την ανάγκη να διατηρούμε την πίστη και την παιδική αθωότητα για τη θαυμαστή πλευρά της ζωής, ανεξαρτήτως των δυσκολιών της ενηλικίωσης.

Οι πολλαπλοί ρόλοι που υιοθετεί ο Τομ Χανκς συνεισφέρουν στην πολυπλοκότητα της ταινίας, αποτελώντας ένα αφηγηματικό εργαλείο που αναδεικνύει τις διάφορες πτυχές της ενηλικίωσης και του εσωτερικού ταξιδιού του πρωταγωνιστή.

Όταν ο Τομ Χανκς έπαιξε τον εγκληματία και θαυμαστή του Πόε η κωμωδία δεν έγινε μαύρη, αλλά επική!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr