Search
Close this search box.
Φεστιβάλ Βενετίας 2023

Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Ξεκινά με την ταινία «Comandante» της Charlotte Rampling

Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Σε ένα παράλληλο σύμπαν, το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα φλέγονταν από τις εντυπωσιακές επιλογές μόδας της Zendaya, καθώς προωθούσε την πολυαναμενόμενη ταινία “Challengers” του Luca Guadagnino. Ωστόσο, αυτή η εναλλακτική πραγματικότητα απομακρύνθηκε ως σενάριο από την απεργία της SAG-AFTRA, η οποία ανάγκασε την πολυαναμενόμενη ταινία με θέμα το τένις να χάσει τη στιγμή της στο διάσημο Lido.

Αντ’ αυτού, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Βενετίας του 2023 προβλήθηκε το δράμα “Comandante” του Edoardo De Angelis για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο διαδραματίζεται κυρίως πάνω σε ένα υποβρύχιο. Η ταινία απέσπασε ένα σύντομο χειροκρότημα 90 δευτερολέπτων, με τον ηθοποιό Pierfrancesco Favino, που υποδύεται τον αξιωματικό του ναυτικού Salvatore Todaro, να λαμβάνει επάξια το χειροκρότημα.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και οι απεργίες στο Χόλιγουντ

Η απουσία των αστέρων του Χόλιγουντ ήταν αισθητή κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας. Οι ουρές έξω από το θέατρο Sala Grande ήταν αξιοσημείωτα μέτριες και οι πιο ενθουσιώδεις επευφημίες απευθύνονταν στον Damien Chazelle, τον επικεφαλής της κριτικής επιτροπής της Βενετίας. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι Lady Gaga και ο Timothee Chalamet προκαλούσαν φρενίτιδα, αυτή τη φορά η κίνηση των πεζών γύρω από το θέατρο παρέμεινε συγκριτικά ήρεμη.

Οι συνεχιζόμενες εργατικές διαμάχες του Χόλιγουντ βρέθηκαν στο επίκεντρο του φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου, τόσο ο Chazelle όσο και ο συνάδελφός του κριτής Martin McDonagh έδειξαν την υποστήριξή τους στις απεργίες των συγγραφέων και των ηθοποιών, φορώντας μπλουζάκια και καρφίτσες με την ένδειξη “Writers Guild on Strike”.

Ο Alberto Barbera, επικεφαλής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επανέλαβε ότι παρά τον αντίκτυπο της απεργίας στις προωθητικές δραστηριότητες, μια πινελιά Αμερικανών σταρ θα κοσμούσε την εκδήλωση. Ο Adam Driver αναμενόταν να προωθήσει την ταινία “Ferrari”, ενώ η Cailee Spaeny και ο Jacob Elordi επρόκειτο να εκπροσωπήσουν την ταινία “Priscilla” της Sofia Coppola. Ο Caleb Landry Jones θα παρευρισκόταν για το “Dogman” του Luc Besson και η Jessica Chastain ήταν προγραμματισμένη για το “Memory” του Μεξικανού δημιουργού Michel Franco. Οι ηθοποιοί αυτοί έλαβαν προσωρινές συμφωνίες από την SAG, που τους επέτρεψαν να υποστηρίξουν τις ανεξάρτητες ταινίες τους.

Η κορυφαία στιγμή της τελετής έναρξης ήρθε όταν η Ιταλίδα ηθοποιός Caterina Murino ως οικοδέσποινα και η Charlotte Rampling απένειμε το Χρυσό Λιοντάρι για το επίτευγμα ζωής στη σεβαστή Ιταλίδα σκηνοθέτη Liliana Cavani. Η Rampling, η οποία πρωταγωνίστησε στην πρωτοποριακή ταινία της Cavani “The Night Porter” του 1974, εκφώνησε έναν παθιασμένο λόγο επαινώντας το έργο της Cavani.

Στα 90 της χρόνια, η Cavani. επέστρεψε στη Βενετία με την τελευταία της ταινία “The order of time”, έναν στοχασμό για τον χρόνο, που βασίζεται σε ένα βιβλίο του Ιταλού φυσικού Κάρλο Ροβέλι.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Στην ημέρα έναρξης αυτού του παράλληλου σύμπαντος, ο Ιταλός αστέρας Pierfrancesco Favino έλαμψε, ο ρόλος του στην ταινία “Comandante” αντικατοπτρίζει την ηρωική δράση του ναυτικού διοικητή Salvatore Todaro κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η έμπνευση της ταινίας προέρχεται από την αναγνώριση του Todaro ως πρότυπο για την ακτοφυλακή της Ιταλίας στη διάσωση μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Καθώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκτυλίσσεται σε αυτή την εναλλακτική πραγματικότητα, η διασταύρωση των εργατικών διαφορών, της κινηματογραφικής γιορτής και του κοινωνικού μετασχηματισμού βρίσκεται στο επίκεντρο.

80ο Φεστιβάλ Βενετίας: 12 ταινίες που περιμένουμε. Έχουμε και την επιστροφή του Πολάνσκι

 

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το Variety
Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr