Search
Close this search box.
tolkin father of christmas

Τόλκιν: Ο συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έστελνε επιστολές ως Άι-Βασίλης στα τέσσερα παιδιά του

Κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα, ο αξέχαστος αφηγητής συνήθιζε να ετοιμάζει επιστολές από τον Άι-Βασίλη προς τα τέσσερα παιδιά του.

Κρίστοφερ Τόλκιν: Χωρίς αυτόν ο κόσμος του Τόλκιν θα έμενε άγνωστος

Στις παραμονές των Χριστουγέννων, ο J.R.R. Tolkien, ο δημιουργός του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών“, είχε το έθιμο να στέλνει γράμματα από τον Father Christmas στα τέσσερα παιδιά του. Το πρώτο γράμμα, το οποίο γράφτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1920, ήταν προς τον τρίχρονο γιο του, τον Τζον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Stroup (@joestroup)

Τα γράμματα εξελίχθηκαν σε περίτεχνες ιστορίες για τη ζωή στον Βόρειο Πόλο, που περιλάμβαναν αγαπημένες πολικές αρκούδες, μυστηριώδη σπήλαια γεμάτα τελώνια και Κόκκινους Νάνους. Τα γράμματα περιείχαν διάφορους κόσμους με γλώσσες και ιστορίες που επινόησε ο Τόλκιν, συνοδευόμενα από λεπτομερείς εικονογραφήσεις. Ακόμη, τα γράμματα παρεδίδονταν στα παιδιά με φακέλους που φέρανε γραμματόσημα από τον Βόρειο Πόλο, με τον Τόλκιν να πείθει ακόμη και τον ταχυδρόμο να τα συμπεριλάβει στην ταχυδρομική διανομή.

Τα γράμματα αυτά θα παρουσιαστούν στην έκθεση “Tolkien: The Maker of Middle Earth” στις Bodleian Libraries του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 2024. Ένα εορταστικό βιβλίο με τίτλο “Letters from Father Christmas” κυκλοφόρησε πρόσφατα, τιμώντας τα 100 χρόνια από το πρώτο γράμμα του Τόλκιν το 1920 έως το τελευταίο το 1943.

Τόλκιν… Ένας μεγάλος δημιουργός

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr