Search
Close this search box.
lord of the rings

Το σίκουελ του Lord Of The Rings πρέπει να καταστραφεί μετά από μεγάλη νομική μάχη

Ένας συγγραφέας που έχει μηνυθεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων καλείται να καταβάλει αποζημίωση και να προχωρήσει στην καταστροφή όλων των αντιτύπων του βιβλίου του.

10 αποφθέγματα από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Ο Demetrious Polychron, συγγραφέας μιας άτυπης λογοτεχνικής συνέχειας της εμβληματικής σειράς βιβλίων του “Αρχοντα των Δαχτυλιδιών“, καλείται, μετά από δικαστική απόφαση, να καταστρέψει όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά αντίγραφα του έργου του, ενώ πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 130.000 δολάρια σε νομικά έξοδα. Αυτό συνέβη μετά τις νομικές διαμάχες που είχε με την κληρονομιά του J.R.R. Tolkien, κατηγορώντας παράλληλα την τηλεοπτική σειρά της Amazon, “The Rings Of Power“, για παραβίαση πνευματικών του δικαιωμάτων.

Τελικά, ο Demetrious Polychron όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά το περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη ότι το μυθιστόρημα του ίδιου του Polychron είχε παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα. Το Ίδρυμα Τόλκιν, που διαχειρίζεται την περιουσία του J.R.R. Tolkien, εκκίνησε νομικές διαδικασίες για να μπλοκάρει το βιβλίο, με αποτέλεσμα το “The Fellowship of the King” να μην μπορεί πλέον να διανεμηθεί, και ο Polychron να μην έχει το δικαίωμα να γράψει άλλα βιβλία βασισμένα στο έργο του Τόλκιν.

Επιπλέον, ο Demetrious Polychron υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 134.000 δολαρίων προς την Amazon, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της αρχικής αγωγής του. Επιπλέον, πρέπει να υπογράψει δήλωση που επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή του με όλες τις αποφάσεις του δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής όλων των αντιτύπων του βιβλίου.

LOTR – Hobbit: Ποια είναι η ιστορία του Mithril ;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr