Search
Close this search box.
ερατοσθένης

Το «Πείραμα του Ερατοσθένη» θα επαναληφθεί: Ένα από τα ομορφότερα επιστημονικά πειράματα

Ένα από τα ενδιαφέρονται και όμορφα πειράματα στον θαυμαστό και άπειρο κόσμο της Φυσικής επαναλαμβάνεται.

Η μουσική αρμονία του Πυθαγόρα ήταν λάθος – Μεγάλη διεθνής μελέτη

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) για τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2024» (Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με Αρ. Πρωτ. 121603/ΓΔ4/27-10-2023), που πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου 2024. Αυτή η δράση επεκτείνει το πείραμα που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2018-2019 από τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Κω και Αργολίδας.

Το πείραμα αυτό θεωρείται ένα από τα 10 πιο ενδιαφέροντα επιστημονικά πειράματα στη φυσική ιστορία. Κατά την Εαρινή Ισημερία, ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό της Γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια παντού στη γήινη επιφάνεια. Αυτό επιτρέπει την επανάληψη του πειράματος του Ερατοσθένη, καθώς ξέρουμε την τοποθεσία που ο Ήλιος στοχεύει τις ακτίνες του κατακόρυφα.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ανάμεσα στους κύριους στόχους της δράσης περιλαμβάνονται η ενθάρρυνση της συμμετοχής μαθητών σε δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν, η ανταλλαγή πληροφοριών και η εφαρμογή διαθεματικής προσέγγισης. Η διαδικασία περιλαμβάνει παρατηρήσεις, μετρήσεις και υπολογισμούς, που αφορούν σε μαθήματα όπως Φυσική, Γεωγραφία, Μαθηματικά και Πληροφορική.

Οι μαθητές μπορούν να συνεργαστούν σε ομάδες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και να πραγματοποιήσουν τις παρατηρήσεις και τις μετρήσεις στην αυλή του σχολείου. Για τη βελτίωση της οργάνωσης, το εκπαιδευτικό υλικό, όπως οδηγίες, φύλλα εργασίας και παρουσιάσεις, διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Moodle, όπως και το προηγούμενο έτος.

Τέσλα: «Η ζωή είναι και θα παραμείνει μια εξίσωση άλυτη…» 16 αποφθέγματά του

Με πληροφορίες από alfavita.gr

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr