Search
Close this search box.
αστρονομία

Αρχαίοι Έλληνες: Η ελληνική λέξη που αποδεικνύει ότι υποστήριζαν την περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο

Και όμως, μια λέξη μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη ιστορική πηγή και παράγοντα για να αλλάξει ίσως τα δεδομένα…

Αρχαίοι Έλληνες: Γιατί δεν έπασχαν από Αλτσχάιμερ ή άνοια;

Πριν αναφερθούμε στη λέξη που μας αφορά, ας αφηγηθούμε έναν μύθο που ενισχύει τις εικασίες αυτές.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, όταν ο Ζεύς αναζητούσε το κέντρο της γης, έστειλε δύο αετούς να πετάξουν από τον Όλυμπο προς αντίθετες κατευθύνσεις. Όταν οι αετοί συναντήθηκαν στους Δελφούς, ο Ζεύς όρισε το σημείο αυτό ως το κέντρο της γης και το ονόμασε “Ομφαλό της Γης”. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κίνηση των αετών ήταν κυκλική και οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούσαν το σφαιρικό σχήμα ως το τέλειο. Επιπλέον, αν παρατηρήσουμε τις γεωγραφικές συντεταγμένες που διέρχονται από τους Δελφούς σε έναν παγκόσμιο χάρτη, παρατηρούμε ότι η έκταση της γης σε κάθε τεταρτημόριο είναι σχεδόν ισορροπημένη.

Οι αυτοκράτορες της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υιοθέτησαν τον μύθο των δύο αετών και τον χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της εξουσίας τους. Με την προσθήκη ενός ακόμα κεφαλιού στον αετό, δημιούργησαν το δικέφαλο τέρας που συμβολίζει την κυριαρχία τους σε Ανατολή και Δύση. Το αποκαλούν “τέρας” διότι είναι μια παρεκκλίνουσα μορφή που δεν είναι φυσιολογική. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αετοί τρέφονται με σάρκα, ενώ αυτό το δικέφαλο τέρας τρέφεται με τις σάρκες του Ελληνισμού.

Όσον αφορά λοιπόν, την επίμαχη λέξη μας, η ηλικία είναι σύνθετη από το ουσιαστικό “Ήλιος” και το ρήμα “Κίω” ή “Κείω”, που σημαίνει να κινούμαι γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή η κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Είναι πιθανό κάποιοι να διαφωνήσουν και να ισχυριστούν ότι αυτά είναι αβάσιμες ανακρίβειες. Ωστόσο, η λέξη “ηλικία” θα περιέγραφε τις ημέρες, καθώς ο Ήλιος πραγματοποιεί καθημερινή περιστροφή γύρω από τη Γη. Από τους αρχαιότερους χρόνους, όμως, η λέξη “ηλικία” μετρούσε την ετησία περιστροφή, την οποία πραγματοποιεί η Γη γύρω από τον Ήλιο.

Αρχαίοι Έλληνες: Πώς μελετούσαν μαθηματικά αποκλειστικά με αλφαβητικά σύμβολα;

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr