Search
Close this search box.
Της Ελλάδος τα παιδιά σειρά

Της Ελλάδος τα παιδιά: Υπέροχες αναμνήσεις πίσω από τις κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα παρασκήνια από την ελληνική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω και πιστέψτε μας, χρειαζόμασταν αυτό το σύντομο ταξίδι.

Κάθε φορά που βλέπουμε παλιές ελληνικές σειρές – ιδίως εάν όσοι είμαστε Millennials- νιώθουμε νοσταλγία και όλες οι παιδικές αναμνήσεις άσχημες ή όμορφες καταλαμβάνουν στο μυαλό μας μια ρομαντικοποιημένη μορφή.

Έτσι αισθανθήκαμε όταν είδαμε την αγαπημένη ελληνική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» μέσα από την οπτική των backstage.

Θυμηθήκαμε πως οι συνδρομητικές πλατφόρμες δεν υπήρχαν, ούτε σαν ιδέα τότε και το «replay» – τότε το λέγαμε επανάληψη-  ήταν μια ενότητα σε κάποια ώρα του τηλεοπτικού προγράμματος της Κυριακής, άρα το συνεπές ραντεβού με το χοντροκομμένο design της τηλεόρασης μας ήταν μονόδρομος και η σύνδεση με αυτές τις σειρές ακόμη ισχυρότερες από ότι φάνηκε με το πέρασμα του χρόνου.

Τηλεοπτικό χρονικό στα ελληνικά 90s

Δείτε τα παρασκήνια από τη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η ιστορία της σειράς: 

Η τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα Παιδιά» μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 από το 1993 έως το 1995 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος ήταν και ο σκηνοθέτης της σειράς.

Η πλοκή εκτυλίσσεται μέσα στο Γραφείο Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου τρεις λοχίες -ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής- εκτελούν τα καθήκοντά τους. Μαζί τους εμφανίζονται οι χαρακτήρες Μπούμπου και Ντίνα, καθώς και ο νέος συνταγματάρχης του γραφείου, Κάκαλος.

Με αρχικό τίτλο «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», η σειρά υπέστη αλλαγή ονόματος λίγο μετά την πρεμιέρα της σε : «Της Ελλάδος τα παιδιά». Η προσαρμογή αυτή προκλήθηκε από τη διαμαρτυρία του Μίμη Τραϊφόρου, του στιχουργού ενός τραγουδιού που ερμήνευσε η Σοφία Βέμπο κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941.

Ο Τραϊφόρος διαμαρτυρήθηκε για τη “προσβλητική”, όπως τη θεώρησε, χρήση του τίτλου του τραγουδιού στη σειρά, υποστηρίζοντας ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη όσων πολέμησαν στον πόλεμο και της Σοφίας Βέμπο.

Ξένες και ελληνικές ”vintage” διαφημίσεις τσιγάρων

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr