Search
Close this search box.
Τόλκιν έκθεση

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν: O δημιουργός του «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ» στην έκθεση του Μπάρνσλεϊ

Στη Μέση Γη του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν θα έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν οι επισκέπτες ενός μουσείου του South Yorkshire.

Η έκθεση «The Magic of Middle-earth» στο Experience Barnsley Museum θα περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αντικείμενα και έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώτης έκδοσης του Χόμπιτ από το 1937.

Θα διερευνήσει επίσης την επιρροή του Τόλκιν σε άλλους συγγραφείς, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές και σχεδιαστές παιχνιδιών.
Η δωρεάν έκθεση στο μουσείο του Barnsley θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τον Απρίλιο του 2024.

Ο Matt Fox, επιμελητής της έκθεσης, δήλωσε: «Ως συλλέκτης σπάνιων αντικειμένων και περίεργων ευρημάτων, έχω συχνά έναν αρκετά μοναχικό ρόλο. Αν και αγαπώ αυτό που κάνω, το να μπορώ να μοιράζομαι τις συλλογές μου με άτομα με παρόμοιες ιδέες το κάνει να αξίζει τον κόπο. Το να φέρω αυτά τα συγκεκριμένα κομμάτια στο Experience Barnsley Museum, για να τα μοιραστώ με τους οπαδούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ όλων των ηλικιών, είναι κάτι που σημαίνει πολλά για μένα».

Τα κυριότερα σημεία των εκθέσεων θα περιλαμβάνουν βιντεοπαιχνίδια εμπνευσμένα από τη Μέση Γη και ένα ηχοτοπίο.

Η έκθεση περιλαμβάνει μουσική του Howard Shore, ο οποίος συνέθεσε, ενορχήστρωσε, διηύθυνε και έκανε την παραγωγή της μουσικής των ταινιών Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Το Χόμπιτ.

Ο Τόλκιν ήταν φίλος του γεννημένου στο Μπάρνσλεϊ εκπαιδευτικού Sir Michael Sadler τη δεκαετία του 1920.
Εκείνη την περίοδο, ως αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Λιντς, ο Σάντλερ δημιούργησε τη θέση του καθηγητή αγγλικής γλώσσας ειδικά για τον Τόλκιν.

Πέθανε ο Sir Michael Gambon ή αλλιώς Ντάμπλντορ 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr