Search
Close this search box.
Michael Gambon

Πέθανε ο Sir Michael Gambon ή αλλιώς Ντάμπλντορ 

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Sir Michael Gambon.

Ο κόσμος του Harry Potter –  κι οχι μονο – θρηνεί για τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Sir Michael Gambon, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός στις νεότερες γενιές για την ερμηνεία του ως Άλμπους Ντάμπλντορ (Albus Dumbledore) στη σειρά ταινιών Harry Potter. Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 82 ετών.

Χάρι Πότερ: 10 εμβληματικές συνθέσεις που μας μάγεψαν – Βίντεο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της DailyMail, ο Sir Michael Gambon υπέκυψε σε πνευμονία ενώ βρισκόταν υπό ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του, αναφέροντας: 

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών.»

«Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και την αγάπη σας.»

Ο Sir Michael Gambon, Αγγλοϊρλανδός ηθοποιός, γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1940. Η λαμπρή καριέρα του ξεκίνησε πριν από σχεδόν έξι δεκαετίες, ξεκινώντας στο θέατρο δίπλα στον Sir Laurence Olivier ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας.

Μεταξύ του νεότερου κοινού, ο Sir Michael Gambon λατρεύτηκε για την ερμηνεία του ως Άλμπους Ντάμπλντορ Albus Dumbledore στις ταινίες Harry Potter, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον θρυλικό ηθοποιό Richard Harris ξεκινώντας από την τρίτη ταινία.

Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς διακεκριμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε ταινίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές παραγωγές, από τον Χάρι Πότερ μέχρι τον Οθέλλο του Σαίξπηρ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έλαβε πολλές υποψηφιότητες για βραβεία κύρους, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Tony, Olivier και BAFTA. Εξασφάλισε τρία βραβεία Olivier (ένα για τον καλύτερο ηθοποιό και δύο για την καλύτερη κωμική ερμηνεία), δύο βραβεία Screen Actors Guild και πέντε βραβεία BAFTA, εκ των οποίων τέσσερα στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού.

Χάρι Πότερ: Πώς τα βιβλία και οι ταινίες του κάνουν καλό στη ψυχολογία μας;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr