Search
Close this search box.
Τζέι Κέι Ρόουλινγκ φυλακή

Τζέι Κέι Ρόουλινγκ: Κινδυνεύει να πάει στη φυλακή; Τι δήλωσε η γνωστή συγγραφέας;

Η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ ανέφερε σε δήλωσή της ότι θα περνούσε “ευχαρίστως” δύο χρόνια στη φυλακή για την ελευθερία του λόγου.

Η συγγραφέας της σειράς των βιβλίων Χάρι Πότερ είναι γνωστή για την ανοιχτή και επανειλημμένη κριτική της στα τρανς ατόμα. Το σχόλιο αυτό το έκανε με αφορμή δημοσίευμα της Mail on Sunday, σύμφωνα με το οποίο υποθετικές αλλαγές του νόμου υπό την κυβέρνηση των Εργατικών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “επιβαρυντικά αδικήματα” που σχετίζονται με το φύλο και επισύρουν ποινές έως και δύο χρόνια.

Σε ποστάρισμά της στο Twitter, η Ρόουλινγκ σχολίασε: «Θα κάνω ευχαρίστως δύο χρόνια φυλακή αν η εναλλακτική είναι η καταπίεση του λόγου και η εξαναγκαστική άρνηση της πραγματικότητας και της σημασίας του σεξ. Πηγαίνετέ με στα δικαστήρια. Θα σπάσω πιο πολύ πλάκα και από ό,τι πάνω στο κόκκινο χαλί».

Η διάσημη συγγραφέας έδωσε και μερικές ειρωνικές περιγραφές για το τι θα μπορούσε να κάνει στη φυλακή. «Ελπίζω να είμαι στη βιβλιοθήκη προφανώς αλλά και στις κουζίνες θα ήμουν οκ. Το πλυντήριο ίσως θα ήταν πρόβλημα. Συνήθως μου μαζεύουν τα ρούχα ή ξεβάφουν σε ροζ κατά λάθος. Aλλά δεν νομίζω να έχω θέμα αν μιλάμε κυρίως για φόρμες και σεντόνια».

Οι 15 εντολές της Μαρίας Μοντεσσόρι για ευτυχισμένα παιδιά

Παρά τις εικασίες που δημοσιεύτηκαν στην έκθεση που μοιράστηκε η Ρόουλινγκ, το Εργατικό Κόμμα έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις από την LGBT+ κοινότητα για τη στάση του στα δικαιώματα των τρανς υπό τον ηγέτη Sir Keir Starmer.

Τον Ιούλιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε στροφή στα σχέδιά του να εισαγάγει τον αυτοπροσδιορισμό για τα τρανς άτομα, ο οποίος θα επέτρεπε στους ανθρώπους να προσδιορίζονται νομικά ως το φύλο που έχουν επιλέξει χωρίς ιατρική διάγνωση.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr