Search
Close this search box.

Τα 5 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου που αξίζει να πας, έστω μια φορά στη ζωή σου

Ξεκινήστε ένα παράδοξο ταξίδι,  καθώς εξερευνάτε μερικά από τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου, καθένα από τα οποία προσφέρει μια μοναδική και αντισυμβατική οπτική της ιστορίας και των ανθρώπινων εμπειριών.

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ξεχωρίζει το Μουσείο των Διαρρηγμένων Σχέσεων, το οποίο φιλοξενεί οδυνηρά αντικείμενα από αποτυχημένες ερωτικές ιστορίες. Οι επισκέπτες συνεισφέρουν αναμνηστικά από τις δικές τους στενοχώριες, δημιουργώντας μια συλλογική ωδή στον πόνο του έρωτα.

Επιχειρήστε μια περιήγηση στο Διεθνές Μουσείο Τουαλέτας Sulabh στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου εκτυλίσσεται μια οδύσσεια 4.500 ετών της αποχέτευσης. Από τα αρχαία δοχεία του θαλάμου μέχρι τις πλούσια διακοσμημένες τουαλέτες βικτοριανού τύπου, αυτό το μουσείο αποκαλύπτει την εξέλιξη μιας θεμελιώδους ανθρώπινης ανάγκης με μια απροσδόκητη πινελιά κομψότητας. Ξεκινάμε;

Ποια 10 μουσεία άνοιξαν τις πύλες τους το 2023; (Φωτογραφίες)

 

Tα πιο  αντισυμβατικά μουσεία παγκοσμίως:

1. Μουσείο Διαρρηγμένων Σχέσεων, Κροατία:
Βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ, αυτό το ιδιότυπο μουσείο συγκεντρώνει αντικείμενα που έχουν μείνει πίσω μετά από χωρισμούς. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να συνεισφέρουν αντικείμενα από τις δικές τους αποτυχημένες σχέσεις, προωθώντας μια καθαρτική εμπειρία.

2. Διεθνές Μουσείο Τουαλέτας Sulabh, Ινδία:
Βρίσκεται στο Νέο Δελχί, αυτό το μουσείο εμβαθύνει στην ιστορία των τουαλετών που μετρά 4.500 χρόνια. Από τα απλά δοχεία θαλάμου μέχρι τις περίπλοκα σχεδιασμένες τουαλέτες βικτοριανού τύπου, προσφέρει μια μοναδική προοπτική για την εξέλιξη της υγιεινής.

παράξενα μουσεία

3. Κανκούν υποβρύχιο μουσείο, Μεξικό:
Βυθισμένο στα ανοικτά των ακτών του Κανκούν, αυτό το υποβρύχιο μουσείο διαθέτει 500 γλυπτά σε τρεις αίθουσες. Προσβάσιμο με εξοπλισμό κατάδυσης, προσφέρει μια σουρεαλιστική εμπειρία, αλλά οι βάρκες με γυάλινο πυθμένα προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για όσους δεν έχουν τη διάθεση να καταδυθούν.

4. Μουσείο βασανιστηρίων, Ολλανδία:
Απροσδόκητα τοποθετημένο στο Άμστερνταμ, αυτό το μουσείο παρουσιάζει πάνω από 100 μεσαιωνικές συσκευές βασανιστηρίων. Ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, προσφέρει μια ανατριχιαστική ματιά στις ιστορικές απάνθρωπες πρακτικές.

5. Μουσείο κακής τέχνης, ΗΠΑ:
Φωλιασμένο στη Μασαχουσέτη, αυτό το μουσείο ισχυρίζεται περήφανα ότι είναι το “μοναδικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη συλλογή, τη διατήρηση, την έκθεση και τον εορτασμό της κακής τέχνης”. Είναι ένας ιδιόρρυθμος προορισμός που παρουσιάζει έργα τέχνης που αψηφούν τα συμβατικά πρότυπα.

Grand Egyptian Museum: Το «μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο» με την υπογραφή της ελληνικής εταιρίας Interweave

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr