Search
Close this search box.
Νέα μουσεία 2023

Ποια 10 μουσεία άνοιξαν τις πύλες τους το 2023; (Φωτογραφίες)

Τα νέα μουσεία του 2023 έχουν σκοπό να σας προκαλέσουν σε μια μουσειακή εξορμίση στην οποία δε θα είναι εύκολο να αντισταθείτε.

Μέχρι στιγμής, η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από μια συναρπαστική πολιτιστική αναζωπύρωση και τα καλύτερα έρχονται, με μερικά από τα πιο πολυαναμενόμενα εγκαίνια μουσείων να βρίσκονται ακόμη στον ορίζοντα.

Οι μουσειακές εμπειρίες δε θα σας περιορίσουν, καθώς ξεκινούν από την ιστορία, τις γαστρονομικές εμπειρίες, τη μουσική και καταλήγουν στη ρομποτική. Αν είστε έτοιμοι για μουσειακές εξορμίσεις (και ποιος δε θα ήταν;), δείτε παρακάτω τα 10  νέα μουσεία του 2023.

Οι χώρες με τα περισσότερα μουσεία και τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (Γράφημα)

10 νέα μουσεία για το 2023 με διάφορες θεματικές:

1. Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, Κάιρο, Αίγυπτος:
Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία προετοιμασίας, το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες στα τέλη του 2023. Ως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο, θα παρουσιάσει πάνω από 100.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 5.000 θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών, που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Νέα μουσεία 2023

2. elBulli1846, Roses, Ισπανία:
Το φημισμένο εστιατόριο elBulli της Ισπανίας, που κάποτε είχε βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, επαναλειτουργεί ως elBulli1846. Αυτό το μοναδικό μουσείο εστιατορίου θα αναδείξει την κληρονομιά του και στην καινοτόμο κουζίνα του πρώην επικεφαλή σεφ Ferran Adrià, παρά το γεγονός ότι δεν σερβίρει πραγματικό φαγητό.

Νέα μουσεία 2023

3. Το Διεθνές Αφροαμερικανικό Μουσείο, Τσάρλεστον, ΗΠΑ:
Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες σχεδιασμού και κατασκευής, το Διεθνές Αφροαμερικανικό Μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Τοποθετημένο στην τοποθεσία όπου έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν οι μισοί από τους υπόδουλους Αφρικανούς, το μουσείο θα αφηγείται το ταξίδι των Αφροαμερικανών με 700 έργα τέχνης και αντικείμενα.

lav2023team@gmail.com

4. Το Μουσείο Τέχνης και Φωτογραφίας, Bengaluru, Ινδία:
Το Μπενγκαλούρου παρουσίασε πρόσφατα το Μουσείο Τέχνης και Φωτογραφίας (MAP), αφιερωμένο στην τέχνη και το ντιζάιν της Νότιας Ασίας. Το μουσείο στεγάζει μια εκτεταμένη συλλογή που καλύπτει πάνω από 1.000 χρόνια  ιστορίας και περιλαμβάνει φωτογραφίες, γλυπτά από βασάλτη, έργα βίντεο-τέχνης και παραστάσεις.

lav2023team@gmail.com

5. Το Μουσείο Ρομπότ και Τεχνητής Νοημοσύνης, Σεούλ, Νότια Κορέα:
Το Μουσείο Ρομπότ και Τεχνητής Νοημοσύνης (RAIM) στη Σεούλ, που εγκαινιάζεται τον Ιούλιο, εμβαθύνει στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τη μηχανική μάθηση και τις ρομποτικές τεχνολογίες, αντανακλώντας την αυξανόμενη πολιτιστική επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης το 2023.

Νέα μουσεία 2023

6. Factory International, Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο:
Το Factory International στο Μάντσεστερ είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός κόμβος που συνδυάζει μουσική, χορό, τέχνη και επιδόσεις. Πρόκειται να φιλοξενήσει φέτος τη μεγαλύτερη έκθεση Yayoi Kusama immersive που έχει γίνει ποτέ και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Time Out με τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νέα μουσεία 2023

7. La Maison Gainsbourg, Παρίσι, Γαλλία:
Το εμβληματικό σπίτι του θρύλου της γαλλικής μουσικής Serge Gainsbourg στο Παρίσι θα ανοίξει για το κοινό τον Σεπτέμβριο. Το La Maison Gainsbourg θα λειτουργήσει ως μουσείο, βιβλιοπωλείο, καφέ και πιάνο μπαρ προς τιμήν του εκλιπόντος τραγουδιστή.

Νέα μουσεία 2023

8. Μουσείο Τέχνης AKG του Μπάφαλο, Μπάφαλο, ΗΠΑ:
Το Μουσείο Τέχνης Buffalo AKG Art Museum στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης επαναλειτουργεί  με νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα διώροφο κτίριο για μεγαλύτερα έργα τέχνης και μια αυλή που κοσμείται με ένα γυάλινο στέγαστρο και καθρέφτες που στεγάζει την εντυπωσιακή εγκατάσταση του Olafur Eliasson, Common Sky.

Νέα μουσεία 2023

9. Μουσείο Ολοκαυτώματος, Τορόντο, Καναδάς:
Το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Τορόντο, το οποίο ιδρύθηκε από επιζώντες του Ολοκαυτώματος τη δεκαετία του 1980, πρόκειται να επαναλειτουργήσει  με έμφαση στην αριστεία και την καινοτομία στην εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα, και ιδιαίτερα στην εμπειρία των επιζώντων στον μεταπολεμικό Καναδά.

Νέα μουσεία 2023

10. Μουσείο Σούρσοκ, Βηρυτός, Λίβανος:
Μετά από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης, το Μουσείο Sursock στην καρδιά της Βηρυτού άνοιξε ξανά φέτος την άνοιξη. Εκτός από την αναζωογόνηση του κτιρίου, 50 έργα τέχνης και πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία αναβίωσαν μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν κατά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού πριν από τρία χρόνια.

Νέα μουσεία 2023

 

 

Τα 10 πιο καθηλωτικά έργα τέχνης με θέμα τη μητρότητα (Εικόνες)

Πηγή φωτογραφιών 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr