Search
Close this search box.
τα σχολεία ανοίγουν

Τα σχολεία ανοίγουν: 5 βιβλία για να συντροφεύσουν τα παιδιά

Τώρα που τα σχολεία ανοίγουν θα δώσουμε έμπνευση στα παιδιά, ώστε να ξεκινήσουν ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από τα βιβλία.

Τα σχολεία ανοίγουν και το ταξίδι της μάθησης της ανάγνωσης και της αγκαλιάς του κόσμου των βιβλίων είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή ενός παιδιού. Αναγνωρίζουμε τη βαθιά επίδραση που μπορεί να έχει η λογοτεχνία στα παιδιά, καλλιεργώντας τη φαντασία, διευρύνοντας το λεξιλόγιο και καλλιεργώντας μια δια βίου αγάπη για την ανάγνωση.

Στις σελίδες που ακολουθούν, θα βρείτε μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή πέντε βιβλίων, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για να γοητεύσει και να δεσμεύσει τους μικρούς αναγνώστες καθώς κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μαγικό βασίλειο της αφήγησης.

“Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος” της J.K. Rowling ηγείται αυτής της συλλογής. Παρόλο που αυτή η αγαπημένη ιστορία μαγείας και περιπέτειας μπορεί να φαίνεται πέρα από τις δυνατότητες των αρχάριων αναγνωστών, το συμπεριλαμβάνουμε για να εμπνεύσουμε την περιέργειά τους και την προσμονή τους για τους λογοτεχνικούς θησαυρούς που τους περιμένουν στο μέλλον.

Σε αυτές τις σελίδες, τα παιδιά θα συναντήσουν τη μαγεία των λέξεων, τη συγκίνηση της αφήγησης και τη χαρά της εξερεύνησης. Σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε αυτό το λογοτεχνικό ταξίδι με τον μικρό σας αναγνώστη, καλλιεργώντας την περιέργειά του, καλλιεργώντας την αγάπη του για τα βιβλία και οδηγώντας τον προς μια ζωή γεμάτη μάθηση. Μακάρι αυτά τα βιβλία να αποτελέσουν την πρώτη από πολλές περιπέτειες στον κόσμο της ανάγνωσης, ανοίγοντας πόρτες στη φαντασία και τη γνώση και θέτοντας τις βάσεις για μια δια βίου σχέση αγάπης με τη λογοτεχνία.

Παιδική λογοτεχνία: 5 απ’ τα πιο επιδραστικά παιδικά βιβλία στην ιστορία της λογοτεχνίας

 

5 βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά

1. Τίτλος: “Ο Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” (Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος)
– Συγγραφέας: J.K. Rowling
– Περιγραφή: Το βιβλίο αυτό εισάγει τους νεαρούς αναγνώστες στον συναρπαστικό κόσμο του Χάρι Πότερ, ενός νεαρού μάγου που ανακαλύπτει τις μαγικές του ικανότητες ενώ φοιτά στη Σχολή Μαγείας και Μαγείας του Χόγκουαρτς. Παρέχει μια πλούσια αφήγηση που ενθαρρύνει την αναγνωστική κατανόηση και τη φαντασία.

 τα σχολεία ανοίγουν

2. Τίτλος: “”Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?” (Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις)
– Συγγραφέας: Bill Martin Jr. και Eric Carle
– Περιγραφή: Ένα κλασικό εικονογραφημένο βιβλίο με επαναλαμβανόμενο και ρυθμικό κείμενο που βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να αναπτύξουν τη φωνητική επίγνωση και την αναγνώριση κοινών λέξεων. Η ζωντανή εικονογράφηση του Eric Carle δεσμεύει τα παιδιά, καθώς αναγνωρίζουν διάφορα ζώα και χρώματα.

 τα σχολεία ανοίγουν

3. Τίτλος: ” The Very Hungry Caterpillar” (Μια κάμπια πολύ πεινασμένη)

– Συγγραφέας: Eric Carle
– Περιγραφή: Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί το ταξίδι μιας πεινασμένης κάμπιας, καθώς μεταμορφώνεται σε μια όμορφη πεταλούδα. Το εντυπωσιακό εικαστικό έργο του Eric Carle και το απλό κείμενο βοηθούν στη διδασκαλία της αρίθμησης, των ημερών της εβδομάδας και της έννοιας της μεταμόρφωσης.

 τα σχολεία ανοίγουν

4. Τίτλος: “The Cat in the Hat” (Ένας γάτος με καπέλο)
– Συγγραφέας: Dr. Seuss
– Περιγραφή: Το διαχρονικό κλασικό βιβλίο του Dr. Seuss συστήνει στους μικρούς αναγνώστες την άτακτη Γάτα με το Καπέλο, η οποία φέρνει χάος και διασκέδαση στη ζωή δύο αδελφών μια βροχερή μέρα.

 τα σχολεία ανοίγουν

5. Τίτλος: ” Goodnight Moon” (Καληνύχτα στο φεγγάρι)
– Συγγραφέας: Margaret Wise Brown
– Περιγραφή: Ένα αγαπημένο παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες ακρόασης και παρατήρησης, καθώς λένε καληνύχτα σε διάφορα αντικείμενα σε ένα ζεστό δωμάτιο. Η χρωματική παλέτα της εικονογράφησης το καθιστούν ιδανική επιλογή για νυχτερινή ανάγνωση.

Χάρι Πότερ: 10 εμβληματικές συνθέσεις που μας μάγεψαν – Βίντεο

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr