Search
Close this search box.
τέμπη

Τέμπη: Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης εγείρει ερωτήματα για εύφλεκτη ύλη

Συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που έλαβε χώρα στις 28 Φεβρουαρίου 2023, επιμένουν στην ύπαρξη καύσιμης ύλης στα βαγόνια του μοιραίου τρένου.

Απεργία – Τέμπη: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η τραγωδία κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, και αποτελεί ένα θλιβερό κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία.

Νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα “Καθημερινή” φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη στιγμή της έκρηξης. Στο βίντεο διακρίνεται η ένταση της φωτιάς και η ταχύτητα με την οποία επεκτάθηκε, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη εύφλεκτων υλικών στο εμπορικό τρένο.

Πόρισμα τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων τονίζει ότι “χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η μη φυσιολογική και αναμενόμενη εικόνα ανάφλεξης μεγάλης ποσότητας άγνωστης καύσιμης ύλης“. Το πόρισμα θέτει ερωτήματα για την πηγή και την ποσότητα της ύλης, καθώς οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με ηλεκτρομηχανές, άρα δεν υπήρχε η τυπική παρουσία καυσίμου.

«Η εικόνα ανάφλεξης είναι μη φυσιολογική και μη αναμενόμενη… Οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με ηλεκτρομηχανές, άρα μιλάμε για μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης. Η φωτιά ξέσπασε αμέσως ωστόσο διήρκεσε για 20-25 λεπτά».

Επιπλέον, οι συγγενείς καταγγέλλουν την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, καθώς η περιοχή της σύγκρουσης μπαζώθηκε 3 ημέρες μετά το δυστύχημα, θάβοντας πιθανά στοιχεία.

Στα έγγραφα της δικογραφίας γίνεται λόγος για ανίχνευση ξυλολίου, μίας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται ως διαλύτης, αλλά και στη νοθεία καυσίμων. Η παρουσία του ξυλολίου εντείνει τα ερωτήματα για το είδος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης που τροφοδότησε την καταστροφική πυρκαγιά.

Η έρευνα για την τραγωδία συνεχίζεται, με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών. Η σφαιρική διερεύνηση των γεγονότων οφείλει να ρίξει φως στις άγνωστες πτυχές της τραγωδίας, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και προσφέροντας παρηγοριά στις οικογένειές τους.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

 

Τέμπη – Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη: «Τον κεκοιμημένο τον τιμάς με τη σιωπή…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr