Search
Close this search box.

Απεργία – Τέμπη: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Απεργία – Τέμπη: Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται πορείες στην καρδιά της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας), το ΠΑΜΕ, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η απεργία γίνεται σε ανάμνηση της συμπλήρωσης ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Με κεντρικό σύνθημα “οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι αυξήσεις κοροϊδία”, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί πορεία στην οδό Σταδίου. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν το αίτημα για “ζωή με δικαιώματα, εργασία με πραγματικές αυξήσεις και όχι τις κοροϊδευτικές αυξήσεις του 1,5 ευρώ την ημέρα, μαζί με ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας”.

Μνημόσυνο – Τέμπη: «Δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ» – Ήχησαν καμπάνες σε όλη την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΔΕΔΥ ζητά επίσης να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για το περιστατικό στα Τέμπη. Εκφράζουν τη δέσμευσή τους στον συνεχή αγώνα για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους και αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών τους, δηλώνοντας: “Ένα χρόνο μετά, είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, φωνάζοντας όλοι μαζί ότι δεν ξεχνάμε”.

Ταυτόχρονα, πολυάριθμα σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα συμμετέχουν σε πορεία στην Πανεπιστημίου, ενωμένα κάτω από το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Η εκτεταμένη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των 57 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εικόνες από τις Aπεργιακές κινητοποιήσεις  στην Αθήνα:

Απεργία - Τέμπη

 

Απεργία - Τέμπη:

Εικόνες από τις Aπεργιακές κινητοποιήσεις  στην θεσσαλονίκη:

Τέμπη – Καρυστιανού: «Θα το τραβήξω μέχρι τέλους και θα κερδiσω. Μόνο αuτό μου έχει μείνει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή φωτογραφιών Αθήνα

Πηγή φωτογραφιών Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr