Search
Close this search box.
taylor

Τέιλορ Σουίφτ: Ακαδημαϊκοί μελετούν την αλλαγή στην προφορά της τα τελευταία 20 χρόνια

Η μεταμόρφωση της προφοράς της Τέιλορ Σουίφτ κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας της έχει τραβήξει το ενδιαφέρον ακαδημαϊκών. Στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ διερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο η ερμηνεία τραγουδιών σε διαφορετικά είδη, κυρίως από κάντρι σε ποπ, επηρέασε τον τρόπο εκφοράς της.

Ο McCartney αποκαλύπτει τα πάντα για το «Yesterday» των Beatles και δεν ήταν αυτό που περιμέναμε

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη μελέτη, οι θαυμαστές της 34χρονης τραγουδίστριας έχουν παρατηρήσει ότι στην αρχή της καριέρας της, όταν ερμήνευε κάντρι τραγούδια, η προφορά της έφερε στοιχεία των νοτίων πολιτειών ή του Τενεσί. Στις πιο πρόσφατες επιτυχίες της, όμως, η προφορά της έχει υιοθετήσει χαρακτηριστικά των βόρειων πολιτειών.

Η Δρ. Χέλεν Γουέστ, ανώτερη λέκτορας αγγλικής γλώσσας/γλωσσολογίας, και η απόφοιτη Έσθερ Χάμφρις, ερεύνησαν λεπτομερώς αυτή την φωνητική μεταβολή στα τραγούδια της Σουίφτ.

Η αλλαγή στην προφορά της Τέιλορ από την κάντρι περίοδο στην ποπ εποχή έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού, αλλά δεν είχε αποτελέσει αντικείμενο εις βάθος ανάλυσης“, δήλωσε η Δρ. Γουέστ.

Οι ερευνήτριες μελέτησαν λέξεις και καταλήξεις από συνεντεύξεις της Σουίφτ που δόθηκαν το 2006 και το 2012, καθώς και 20 τραγούδια από τέσσερα άλμπουμ της, καταγράφοντας την εξέλιξη της προφοράς της.

Τέιλορ Σουίφτ: Γίνεται μια «συστημική» καλλιτέχνης να μας πει τι θα ψηφίσουμε; Γίνεται!

Στα συμπεράσματά τους, επισημαίνουν ότι η Σουίφτ δεν υιοθέτησε μια διαφορετική προφορά μόνο για τις μουσικές ερμηνείες της, αλλά ότι η αλλαγή αποτελεί μορφή διγλωσσίας, με ενσυνείδητη γλωσσική χρήση.

Πιθανές αιτίες για τις αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν την γλωσσική εμβάπτιση στο περιβάλλον του Νάσβιλ, όπου ομιλείται η νοτιοαμερικανική αγγλική, καθώς η Σουίφτ μετακόμισε στην πόλη σε ηλικία 14 ετών. Επιπλέον, η μεταστροφή ίσως φέρει και κοινωνικό νόημα, σχετιζόμενο με την “επαρχιώτικη” καταγωγή, την κουλτούρα της νεολαίας και την αυθεντικότητα“, ανέφεραν.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συμπόσιο “Swiftposium“, αφιερωμένο στο φαινόμενο της Τέιλορ Σουίφτ, που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Τσέστερ.

Βραβεία GRAMMY 2024: Σαρωτική η Τέιλορ Σουίφτ κάνοντας νέο επίτευγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr