Search
Close this search box.
τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

O τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Ο Πολ Κάρτλεντζ αποκαλύπτει το που βρίσκεται, σύμφωνα με την έρευνά του

Ο  καθηγητής Πολ Κάρτλεντζ, μιλώντας στην «Καθημερινή» εξέφρασε την άποψή του για το που μπορεί να βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου. 

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου, που αντηχεί η φήμη του σε όλες τις εποχές είναι το μυστήριο με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα πλαίσια αυτού του μυστηρίου και με αφορμή τις νέες δηλώσεις τις Άρβελερ σχετικά με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο καθηγητής Πολ Κάρτλεντζ, όπου είχε εκφράσει την αρνητική του άποψη για το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, δήλωσε στην Καθημερινή τη δική του άποψη σχετικά με το που βρίσκεται η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Λιαντίνης ξεφλουδίζει τα στρώματα της σκέψης του Νίτσε: «Η στάση του είναι ή στάση της πράξης και της ζωής»

Ακολουθεί η απάντησή του  Πολ Κάρτλεντζ σε ερώτηση δημοσιογράφου από την εφημερίδα «Καθημερινή»:

τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Η κυρία Αρβελέρ είναι ιστορικός του Βυζαντίου, όχι της κλασικής Ελλάδας. Ο Μέγας Αλέξανδρος θάφτηκε πρώτα στη Βαβυλώνα, ταριχεύτηκε/μουμιοποιήθηκε και στη συνέχεια εκταφιάστηκε το 321 π.Χ., για να μεταφερθεί το πτώμα πίσω στο μακεδονικό βασιλικό νεκροταφείο στις Αιγές (σημερινή Βεργίνα), μόνο που το βασιλικό καραβάνι ανακόπηκε από τον Πτολεμαίο, παιδικό φίλο του Αλεξάνδρου. Ως σατράπης, ο Πτολεμαίος έβαλε το πτώμα του Αλεξάνδρου να ταφεί πρώτα στην παλαιά προπερσική αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Μέμφιδα. Κάποια στιγμή, όταν χτίστηκε η Αλεξάνδρεια και ο Πτολεμαίος έχτισε εκεί ένα παλάτι, υποψιάζομαι ότι το πτώμα ξαναθάφτηκε, αυτή τη φορά μόνιμα, σε ένα μεγαλοπρεπές μαυσωλείο τύπου «Λένιν». Αλλά τι συνέβη σε εκείνον τον τάφο και πού ακριβώς βρισκόταν, μπορεί κανείς να το μαντέψει. Η δική μου εικασία είναι ότι, εφόσον η βασιλική συνοικία της Αλεξάνδρειας είναι πλέον κάτω από το νερό, το ίδιο ισχύει και για ό,τι –αν– έχει απομείνει από τον τάφο και το πτώμα του Αλεξάνδρου.»

Κοτταρίδη: Αντικρούει την Αρβελέρ – Ο Μ. Αλέξανδρος δεν είναι θαμμένος στη Βεργίνα

 

Πηγή φωτογραφιών: 1, 2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr