Search
Close this search box.
συμβολα αρχαιος κόσμος

Τα σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν απ’ όλους τους αρχαίους λαούς

Το ερώτημα γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχτισαν πυραμίδες εξακολουθεί να προβληματίζει, εγείροντας έρευνες σχετικά με πιθανές συνδέσεις μεταξύ αυτών των πολιτισμών.

Αυτά τα επαναλαμβανόμενα σύμβολα και αρχιτεκτονικά μοτίβα σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς θέτουν ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τις πιθανές συνδέσεις, την κοινή γνώση και τη μετάδοση των πολιτιστικών συμβόλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μυστήρια επιμένουν, προκαλώντας τους μελετητές να ξεδιαλύνουν τα μυστικά πίσω από αυτά τα αρχαία αινίγματα.

Αρχαία Ελλάδα: Τα 7 μεγαλύτερα μυστήρια που παραμένουν στο σκοτάδι

4 σύμβολα σταθμός

Πυραμίδες

συμβολα αρχαιος κόσμος

Παρά τις διαφορετικές τοποθεσίες και χρονικές περιόδους, διάφοροι πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Αρχαίων Αιγυπτίων, των Κινέζων, των προ-Ίνκας, των Ίνκας, των Αζτέκων και των Μάγια, κατασκεύασαν πυραμίδες με εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές ομοιότητες. Ο σκοπός αυτών των πυραμίδων παραμένει αδιευκρίνιστος – ήταν τάφοι, αποθήκες ή όργανα αξιοποίησης της φυσικής ενέργειας;

Ενισχύοντας το μυστήριο, ορισμένες πυραμίδες, όπως αυτές της Γκίζας, παρουσιάζουν αστρονομικές ευθυγραμμίσεις, εμβαθύνοντας το αίνιγμα γύρω από την κατασκευή και τον σκοπό τους. Η ουράνια σύνδεση ενοποιεί περαιτέρω αυτές τις αρχαίες κατασκευές, με τις ευθυγραμμίσεις να συνδέονται συχνά με αστερισμούς, όπως του Ωρίωνα, που λατρεύονταν από διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως.

Σφιγκτήρες – T-Grooves

Ένα άλλο αίνιγμα αφορά αρχαίους μεταλλικούς σφιγκτήρες, γνωστούς ως T-Grooves, που ανακαλύφθηκαν σε μεγαλιθικά μνημεία παγκοσμίως. Βρέθηκαν σε κατασκευές σε ολόκληρη την Αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα, την προ-Ίνκα, τους Ίνκας και όχι μόνο, ο σκοπός αυτών των σφιγκτήρων παραμένει άγνωστος. Οι μελετητές εικάζουν για το ρόλο τους σε τελετουργίες ή για τη συγκράτηση ογκωδών λίθων, αλλά η ευρεία εμφάνισή τους υποδηλώνει μια κοινή αρχαία τεχνολογία.

Ένα σύμβολο ειρήνης

Η σβάστικα, ένα αρχαίο σύμβολο που συχνά συνδέεται με την ειρήνη και την ευημερία, εμφανίζεται ως ένα άλλο παγκόσμιο μοτίβο. Χρησιμοποιείται από διάφορους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ινδικών, των βουδιστικών και των Τζαΐν, και οι θετικοί συνειρμοί του έχουν ξεπεράσει τα γεωγραφικά και πολιτισμικά όρια. Το μυστήριο έγκειται στην παγκόσμια διάδοσή του και στις ποικίλες ερμηνείες του σε διάφορους πολιτισμούς. Το σύμβολο είχε τέτοια επιρροή που χρησιμοποιήθηκε απο το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας με αποτέλεσμα την αμαύρωσή του.

Kukunari

συμβολα αρχαιος κόσμος

Ομοίως, το σύμβολο Kukunari, που αντιπροσωπεύεται από κουκουνάρια, διαπερνά την αρχαία τέχνη και αρχιτεκτονική, από τη Ρώμη έως τη Μεσοποταμία. Συνδεδεμένο με την πνευματική διαφώτιση φέρει ένα σταθερό νόημα σε διάφορους πολιτισμούς, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ευρεία υιοθέτησή του.

Διαβάστε περισσότερα για τον αρχαίο κόσμο:

Τί αριθμό κατοίκων είχε η Αρχαία Ελλάδα και πως ήλεγχαν τον υπερπληθυσμό;

Υπήρχαν 40 γυναίκες μαθηματικοί στην Αρχαία Ελλάδα – Γιατί δεν τις γνωρίζουμε;

8 λόγοι για τους οποίους δε θα επιβίωνες στην Αρχαία Ελλάδα

Θα σας θεωρούσαν όμορφη- ο στην Αρχαία Ελλάδα; 15 facts για να λυθούν οι απορίες μας

Πώς ήταν η χρήση ναρκωτικών στην Αρχαία Αίγυπτο;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr