Search
Close this search box.
celine dion

Σελίν Ντιόν: Έχει χάσει τον έλεγχο στους μύες της λόγω του συνδρόμου που την ταλαιπωρεί

Η Σελίν Ντιόν δεν έχει πλέον έλεγχο στους μύες της και δεν μπορεί να βρει κανένα φάρμακο που να λειτουργεί μετά τη διάγνωσή της για το σύνδρομο Stiff Person.

Φρανκ Σινάτρα: 12 ιστορίες του κακού παιδιού με την εκπληκτική φωνή

Η 55χρονη Καναδή τραγουδίστρια, αναγκάστηκε να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της νωρίτερα φέτος λόγω των προβλημάτων υγείας της, αλλά είπε στους θαυμαστές της ότι εργαζόταν «πολύ σκληρά για να ανακτήσει τη δύναμή της». Αποκάλυψε πέρυσι ότι είχε διαγνωστεί με μια σπάνια και ανίατη νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Stiff Person, η οποία επηρεάζει έναν στους 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Η πάθηση μπορεί να προκαλέσει ακαμψία των άκρων και του κορμού, καθώς και σοβαρούς μυϊκούς σπασμούς. Η Celine είπε ότι αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της – συμπεριλαμβανομένης της καριέρας της. Είπε ότι το σύνδρομο Stiff Person μερικές φορές προκαλεί δυσκολίες όταν περπατάει και δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιεί τις φωνητικές της χορδές για να τραγουδήσει όπως έχει συνηθίσει.

Η μεγαλύτερη αδερφή της Claudette ενημέρωσε τους θαυμαστές για την υγεία της, καθώς η προοδευτική πάθηση συνεχίζει να προκαλεί το σώμα της να επιτίθεται στα δικά του νευρικά κύτταρα. Σε εμφάνισή της σε καναδικό κανάλι, η αδερφή της Σελίν δήλωσε:

«Δουλεύει σκληρά, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των μυών της. Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη. Πάντα δούλευε σκληρά. Η μητέρα μας της έλεγε πάντα «θα το κάνεις καλά, θα το κάνεις σωστά». Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της, ο στόχος είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω».

Παρά τη συνεργασία με τους «κορυφαίους ερευνητές στον τομέα», η Claudette λέει ότι η μαμά των τριών παιδιών έχει δει μικρή βελτίωση.

Και συνέχισε: «Οι φωνητικές χορδές είναι μύες, και η καρδιά είναι επίσης ένας μυς. Αυτό είναι που με σφίγγει. Επειδή είναι 1 στα ένα εκατομμύριο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόση έρευνα γιατί δεν επηρέασε τόσο πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή δεν είναι πολύ γνωστή η ασθένεια. Αν ήξερες τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται το Ίδρυμα [οικογενειακό φιλανθρωπικό ίδρυμα Maman Dion] για τη Σελίν! Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται για αυτήν. Λαμβάνει τόσα πολλά μηνύματα, δώρα και ευλογημένους σταυρούς».

Τζον Λένον: Για ποιο τραγούδι ήταν περήφανος;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr