Search
Close this search box.
λάμπρος κωνσταντάρας

Σαν σήμερα, γεννιέται ο ζεν πρεμιέ Λάμπρος Κωνσταντάρας

Σαν σήμερα, γεννιέται ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Ελληνικός κινηματογράφος: 20 ατάκες απ’ τη χρυσή εποχή – Βίντεο

Ξεχώρισε για το ταλέντο του στην κωμωδία, ενώ παράλληλα απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες του σε δραματικούς ρόλους. Γεννημένος στην Αθήνα το 1913, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο Κωνσταντάρας ακολούθησε αρχικά το επάγγελμα του χρυσοχόου, όντας γιος χρυσοχόου. Αργότερα, σπούδασε χρυσοχοΐα στο Παρίσι, αλλά η αγάπη του για την υποκριτική τον ώθησε να ασχοληθεί με την τέχνη.

Οι αξέχαστες ατάκες του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία “Ο τρελός τα έχει 400”:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, αν και βρέθηκε τυχαία στον κόσμο του θεάτρου, γοητεύτηκε από τα φώτα της ράμπας και αποφάσισε να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Ξεκίνησε μαθήματα με τον θρυλικό Λουί Ζουβέ και το 1937 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Μετά από μια σύντομη θητεία στο Παρίσι, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1938 και συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραγωγές, ερμηνεύοντας ρόλους σε έργα κλασικών συγγραφέων όπως ο Μολιέρος και ο Ντοστογιέφσκι.

Το 1945 παντρεύτηκε την ηθοποιό Ιουλία Γεωργοπούλου και απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη. Το 1948 συνεργάστηκε με τη Μιράντα Μυράτ και το 1958 δημιούργησε τον δικό του θίασο, παρουσιάζοντας έργα ξένων και Ελλήνων συγγραφέων.

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας μιλάει για τον πατέρα του, Λάμπρο:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Το 1971 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά την ηθοποιό Φιλιώ Κεκάτου, η οποία τον συντρόφευσε μέχρι το τέλος της ζωής του. Η γνωριμία τους έλαβε χώρα το 1961, μετά από μια θυελλώδη σχέση με την Άννα Καλουτά και τον χωρισμό του από την πρώτη του σύζυγο.

κωνσταντάρας
Φωτογραφία του Λάμπρου Κωνσταντάρα όταν συμμετείχε στον ιταλοελληνικό πόλεμο, στο Μέτωπο της Αλβανίας το 1940

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια της ζωής του σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα υγείας, με αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουνίου του 1985, αφήνοντας κενό στον χώρο της τέχνης και στις καρδιές του ελληνικού κοινού.

«Τον κακό σου τον καιρό»: Το βίντεο αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για την ιστορία της έκφρασης

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr