Search
Close this search box.
Ρόμπιν Γουίλιαμς Αλαντίν

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο μοναδικός λόγος που μείωσε τον μισθό του στην ταινία “Αλαντίν“ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δεκαετία του 1990, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έφτασε στο απόγειο της καριέρας του ως βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρήγαγε σταθερά εισπρακτικές επιτυχίες και κάθε ρόλος του αποτέλεσε καθοριστική στιγμή στην κινηματογραφική του πορεία. Αξιοσημείωτες ταινίες αυτής της εποχής ήταν οι Jumanji, Hook, Patch Adams, Good Will Hunting και Mrs. Doubtfire, καθεμία από τις οποίες συγκέντρωσε εισπράξεις άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σημείο αναφοράς για την επιτυχία εκείνης της εποχής. Παραδόξως, η σημαντικότερη εισπρακτική επιτυχία της καριέρας του προήλθε από μια απροσδόκητη πηγή: την ερμηνεία του ως Τζίνι στην ταινία Aladdin.

Εκείνη την εποχή, ήταν ασυνήθιστο για τους A-list stars του Χόλιγουντ να δανείζουν τη φωνή τους σε ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ωστόσο, η Disney αμφισβήτησε αυτόν τον κανόνα εξασφαλίζοντας τον Robin Williams για τον ρόλο του Τζίνι στον Αλαντίν. Ο Γουίλιαμς, γνωστός για την κωμική του ευφυΐα, είχε στο μυαλό του τις δικές του μοναδικές συνθήκες.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: 20 γνωμικά από ένα χαμόγελο οδυνηρής ενδοσκόπησης

 

Θα περίμενε κανείς ότι ένας σταρ του διαμετρήματος του Γουίλιαμς θα απαιτούσε μια σημαντική αμοιβή από τη Disney και θα έφευγε με μια σημαντική περιουσία μετά τις ηχογραφήσεις των φωνών. Ωστόσο, εκείνος ακολούθησε μια διαφορετική διαδρομή. Αντί να δεχτεί τη συνήθη αμοιβή των 8 εκατομμυρίων δολαρίων, επέλεξε μια σημαντική μείωση του μισθού του. Αυτή η απόφαση δεν ήταν μόνο μια στάση απέναντι στα κερδοσκοπικά κίνητρα της Disney, αλλά και μια αντανάκλαση των προσωπικών του αρχών, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν να διατηρήσει κάτι για τα παιδιά του.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Αναφορές από εκείνη την εποχή αναφέρουν ότι ο Williams έλαβε μια συμβολική αμοιβή 75.000 δολαρίων για την ερμηνεία του ως Τζίνι στο Aladdin, με τον όρο ότι η φωνή του δεν θα χρησιμοποιούνταν σε εμπορεύματα του χαρακτήρα ή σε διαφημιστικό υλικό για την ταινία. “Δεν θέλω να πουλήσω πράγματα. Είναι το μόνο πράγμα που δεν κάνω”, τόνισε σε συνέντευξή του στο New York Magazine. Όπως μετέφερε στους LA Times, απώτερος στόχος του ήταν να αφήσει μια κληρονομιά για τα παιδιά του.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

“Είχαμε μια συμφωνία. Το μόνο πράγμα που τους είπα ότι θα κάνω ήταν να δανείσω τη φωνή μου. Το κάνω βασικά επειδή θέλω να είμαι μέρος της παράδοσης των κινουμένων σχεδίων. Θέλω να αφήσω κάτι στα παιδιά μου. Η συμφωνία λέει ότι δε θέλω να πουλήσω κάτι με αυτόν (τον χαρακτήρα), σα να λέμε μπέργκερ, παιχνίδια και τέτοια πράγματα.” 

Μπιλ Νάι: Φαβορί για να συμμετάσχει στην σειρά Χάρι Πότερ – Σε ποιον ρόλο θα τον δούμε;

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr