Search
Close this search box.
Ποιος είναι ο θερμότερος πλανήτης;

Ποιος είναι ο θερμότερος πλανήτης; – ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος είναι ο θερμότερος πλανήτης; Ποιος κατέχει τα σκήπτρα στο ηλιακό μας σύστημα;

Ποιος είναι ο θερμότερος πλανήτης; Η Αφροδίτη κατέχει τον τίτλο του θερμότερου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο, η πυκνή και τοξική ατμόσφαιρά της παγιδεύει τη θερμότητα μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά της να ανεβαίνουν σε ακραία επίπεδα. Οι ημερήσιες θερμοκρασίες στην Αφροδίτη μπορούν να φτάσουν περίπου τους 900 βαθμούς  Fahrenheit (475 βαθμούς Κελσίου), καθιστώντας την πιο ζεστή ακόμη και από τον κοντινότερο στον Ήλιο πλανήτη, τον Ερμή.

LOTR: Ένα είδος πεταλούδων πήρε το όνομα του από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”

 Η Κοσμική αναμέτρηση: Ποιος είναι ο θερμότερος πλανήτης;

Στον μεγάλο ουράνιο χορό που είναι το ηλιακό μας σύστημα, οι πλανήτες έχουν τις δικές τους ξεχωριστές προσωπικότητες. Κάποιοι είναι τα cool kids, που αράζουν στις παγωμένες άκρες, ενώ άλλοι είναι οι καυτοί αστέρες που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά όταν πρόκειται για την απόλυτη λαίλαπα ποιος πλανήτης παίρνει το κοσμικό στέμμα; Προσδεθείτε, φίλοι λάτρεις του διαστήματος, καθώς ξεκινάμε μια περιήγηση  στους πιο καυτούς πλανήτες.

1. Ερμής: 

Ο Ερμής, ο δαίμονας της ταχύτητας του ηλιακού συστήματος, τρέχει γύρω από τον Ήλιο με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Αλλά μην ξεγελιέστε από την κοντινή του απόσταση από το άστρο μας- η έλλειψη ατμόσφαιρας σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει αυτή τη θερμότητα. Την ημέρα, η επιφάνειά του είναι ουσιαστικά ένα τηγάνι – μιλάμε για τραγανές θερμοκρασίες 800 βαθμών Fahrenheit (430°C), ιδανικές για το “καλοψημένο” διαστημικό μπάρμπεκιου.

Αφροδίτη: 

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης, έχει ένα φλογερό πάθος για τη ζέστη – κυριολεκτικά. Η πυκνή της ατμόσφαιρα παγιδεύει τη θερμότητα  δημιουργώντας ένα ανεξέλεγκτο φαινόμενο θερμοκηπίου. Οι επιφανειακές θερμοκρασίες μπορούν να εκτοξευθούν στους 900 βαθμούς Fahrenheit (475°C).

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

3. Άρης: 

Ο Άρης, αυτός ο σκουριασμένος μικρός γείτονάς μας, μπορεί να φαίνεται απλός στην κούρσα της ζέστης. Ωστόσο, η αραιή ατμόσφαιρα και η μακρύτερη τροχιά του σημαίνουν ότι έχει πιο δροσερά κλίματα σε σύγκριση με τη Γη. Βέβαια, οι πιο ζεστές μέρες του μπορεί να φτάσουν τους 70 βαθμούς  , αλλά φέρτε μαζί σας ένα πουλόβερ – οι νύχτες στον Άρη πέφτουν στους παγωμένους -195 βαθμούς Fahrenheit (-125°C).

4. Δίας: 

Ο Δίας, ο κολοσσιαίος γίγαντας αερίων, μπορεί να μην έχει στερεή επιφάνεια για να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά μην υποτιμάτε τον πυρήνα του. Η έντονη πίεση και θερμοκρασία στον πυρήνα του – δυνητικά θερμότερη από την επιφάνεια του Ήλιου – πυροδοτεί πυρηνικές αντιδράσεις που τον κάνουν να λάμπει πιο φωτεινά από μια ντισκομπάλα στο Studio 54. Αν ο Δίας είχε προφίλ γνωριμιών – θα μπορούσε –  “καυτή και λαμπερή προσωπικότητα” θα ήταν ο τίτλος του.

5. Κρόνος: 

Ο Κρόνος, ο πλανήτης με το λαμπερό χούλα χουπ, μπορεί να φαίνεται παγωμένος από μακριά, αλλά βαθιά μέσα στα στρώματά του, τα πράγματα μαγειρεύονται. Ακριβώς όπως και ο Δίας, ο Κρόνος διαθέτει έναν άγριο καυτό πυρήνα, ο οποίος εκπέμπει θερμότητα που συμβάλλει στη συνολική θερμοκρασία του. Έτσι, ενώ οι δακτύλιοι του μπορεί να είναι παγωμένοι, η ατμόσφαιρα της σάουνας κοντά στον πυρήνα του είναι κορυφαία.

6. Ποσειδώνας: 

Ο Ποσειδώνας, ο παγωμένος μπλε καρδιοκατακτητής των εξωτερικών βασιλείων, μπορεί να είναι όλο ψυχρό εξωτερικό, αλλά έχει ένα μυστικό – έναν πυρήνα που καίει περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Ενώ η επιφάνειά του είναι παγωμένη στους -330 βαθμούς Fahrenheit (-201°C), ο πυρήνας του θερμαίνεται σε χιλιάδες βαθμούς, καθιστώντας τον το “είναι περίπλοκο” των πλανητικών θερμοκρασιών.

Στην καυτή αναμέτρηση για τον τίτλο του θερμότερου πλανήτη, κάθε διεκδικητής φέρνει τη δική του γεύση θερμότητας. Από την καυτή αγκαλιά της Αφροδίτης μέχρι τον λιωμένο πυρήνα του Δία, αυτοί οι κοσμικοί διεκδικητές μας υπενθυμίζουν ότι το ηλιακό σύστημα είναι μια καυτή αρένα ακραίων καταστάσεων. Έτσι, είτε θέλετε να ψήσετε ζαχαρωτά στον Ερμή είτε να αμφισβητήσετε τις ενδυματολογικές σας επιλογές στον Ποσειδώνα, να θυμάστε: όταν πρόκειται για κοσμική θερμότητα, αυτοί οι πλανήτες δεν παίζουν.

Τα 10 πιο διάσημα βιβλιοπωλεία στον κόσμο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr