Search
Close this search box.
ποιες χώρες ακούν heavy metal

10 χώρες πρωταθλήτριες στο άκουσμα της Heavy Metal

H κλασική μουσική έκανε ένα κάλεσμα στους αγγέλους και η metal μια επίκληση στους δαίμονες που κρύβουμε μέσα μας. Ο κόσμος μέσα από τον «άγριο» ήχο γύρισε ανάποδα και εκατομμύρια οπαδοί τoν ακολούθησαν. Όμως ποιες χώρες έχουν ριζωμένη στην παράδοσή τους τη metal μουσική;

Από τους πρωτοπόρους που χάραξαν το μονοπάτι μέχρι το νέο αίμα που κρατάει τη φλόγα αναμμένη, αυτή η ανθολογία γιορτάζει την ποικιλομορφία και την ενότητα που ενυπάρχει στη metal κοινότητα. Είναι ένα νεύμα στους headbangers στην πρώτη σειρά, στα mosh pits που αψηφούν τη βαρύτητα και στους στίχους που μιλούν στον πυρήνα της ύπαρξής μας. Ακολουθούν οι χώρες που θεωρούνται περισσότερο heavy metal.

Ο Ozzy Osbourne γεννήθηκε σαν σήμερα και «ήθελε να μας τρομάξει» – Τελικά τα κατάφερε!

Οι 10 πιο Heavy Metal χώρες

1. Φινλανδία: Με μια ακμάζουσα metal σκηνή και πολυάριθμες επιτυχημένες μπάντες, η Φινλανδία έχει αποκτήσει τη φήμη ενός προπυργίου του heavy metal, συμπεριλαμβανομένων υποειδών όπως το folk και το συμφωνικό metal.

2. Σουηδία: Γνωστή για την παραγωγή επιδραστικών metal συγκροτημάτων όπως οι In Flames και οι Opeth, η Σουηδία έχει μια ισχυρή metal κοινότητα που έχει συγκεντρώσει διεθνή αναγνώριση.

3. Νορβηγία: Η Νορβηγία έχει συμβάλει σημαντικά στο είδος του black metal, κερδίζοντας την προσοχή για τον μοναδικό της ήχο και την αμφιλεγόμενη ιστορία της.

4. Γερμανία: Μια δύναμη στην ευρωπαϊκή metal σκηνή, η Γερμανία φιλοξενεί πολυάριθμα metal φεστιβάλ και έχει αναδείξει διάσημες μπάντες όπως οι Rammstein και οι Kreator.

5. Ηνωμένο Βασίλειο: Με πλούσια ιστορία στο ροκ και το μέταλ, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φιλοξενήσει εμβληματικά metal συγκροτήματα, όπως οι Iron Maiden, οι Judas Priest και οι Black Sabbath.

6. Ηνωμένες Πολιτείες: Γενέτειρα πολλών metal υπο-ειδών, οι ΗΠΑ έχουν μια ποικίλη και διαδεδομένη metal κοινότητα, με σκηνές σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη και ο βορειοδυτικός Ειρηνικός.

7. Βραζιλία: Η Νότια Αμερική και ιδιαίτερα η Βραζιλία, έχει παθιασμένους metal οπαδούς. Η χώρα έχει αναδείξει σημαίνουσες μπάντες σε διάφορα metal υποείδη.

8. Ιαπωνία: Γνωστή για την υιοθέτηση ποικίλων μουσικών ειδών, η Ιαπωνία έχει μια αφοσιωμένη βάση οπαδών του metal και η δική της metal σκηνή έχει παράγει μοναδικά και καινοτόμα συγκροτήματα.

9. Αυστραλία: Με μια αναπτυσσόμενη metal σκηνή, η Αυστραλία έχει δημιουργήσει επιτυχημένα συγκροτήματα όπως οι Parkway Drive, συμβάλλοντας στο παγκόσμιο metal τοπίο.

10. Πολωνία: Η Ανατολική Ευρώπη έχει σημειώσει άνοδο στη δημοτικότητα του metal, και η Πολωνία, ειδικότερα, έχει μια ζωντανή metal κοινότητα με συγκροτήματα που έχουν κερδίσει αναγνώριση πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Αγαπάω και αδιαφορώ. Τί εννοούσε ο Νικόλας Άσιμος με το υπέροχο δημιούργημά του;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr