Search
Close this search box.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ (1)

Η αγάπη μέσα από 10 αριστουργηματικά έργα τέχνης, έτοιμα για τον τοίχο σου!

Ας κάνουμε μια βόλτα στον μαγευτικό κόσμο της αγάπης μέσα από 10 πίνακες ζωγραφικής.

Οι πίνακες της αγάπης: Οι όμορφες και μερικές φορές ταραχώδεις απεικονίσεις του ρομαντισμού αποτυπώνουν την ουσία της αγάπης, τόσο στην ευγενική αγκαλιά της όσο και στις πιο σκοτεινές αποχρώσεις της.

Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι από τους πίνακες στη λίστα μας δημιουργήθηκαν σε μια εποχή, όπου ο έρωτας και η αγάπη ήταν ταμπού και αρκετά δύσκολο να τα αποτυπώσεις καλλιτεχνικά χωρίς να προσκαλέσεις!

Ζωγράφοι και θέματα αισθησιασμού

10 πίνακες ζωγραφικής που προβάλλουν την αγάπη

1. “The Jewish Bride” του Ρέμπραντ (1666)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: Alamy

Το αριστούργημα του Ρέμπραντ ζωντανεύει τους στίχους της επιστολής προς Κορινθίους, απεικονίζοντας ένα νεαρό ζευγάρι που ακτινοβολεί λατρεία και ενσαρκώνει υπομονή και καλοσύνη. Ένας κοσμικός βωμός, αυτός ο πίνακας εμπνέει υπομονή, ταπεινότητα και διαρκή αγάπη.

2. “The Honeysuckle Bower” του Ρούμπενς (1609)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: Rubens House, Antwerp

Αποτυπώνοντας την ευδαιμονία μετά τον μήνα του μέλιτος, ο Ρούμπενς και η σύζυγός του, Ιζαμπέλα Μπραντ, απεικονίζονται χέρι-χέρι ανάμεσα σε άνθη. Αυτός ο πίνακας αψηφά την τυπικότητα των παραδοσιακών πορτραίτων γάμου, εκπέμποντας ευχέρεια, συνομιλία και αισθησιασμό.

3.”The Surprise “Η έκπληξη” του Watteau (1718)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: Christies

Σε ένα ξέφωτο, καθώς ο ήλιος δύει, ο Watteau απεικονίζει ένα παθιασμένο ζευγάρι που αγνοεί έναν πλανόδιο μουσικό. Ο πίνακας υπαινίσσεται τη δύναμη της μουσικής ως τροφή του έρωτα, ή ίσως οι εραστές είναι πολύ απορροφημένοι ο ένας από τον άλλον για να παρατηρήσουν τον μουσικό θεατή.

4. “Ο Dance in the Country” του Renoir (1883)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: Musee d’Orsay, Paris

Οι εραστές του Renoir παρασύρονται από τη μουσική, τον χορό και τη ζέστη του καλοκαιριού. Η χαρούμενη, πηγαία διάθεση τους αποτυπώνεται στην ταλαντευόμενη σύνθεση, με το λαμπερό χαμόγελο της κοπέλας να είναι στραμμένο προς τον θεατή, μεταδίδοντας αγνή ευτυχία.

5. “The Kiss “του Klimt (1908)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: Universal History Archive

Στο αριστούργημα του Κλιμτ, οι εραστές μοιράζονται ένα αιώνιο φιλί. Το ουράνιο σκηνικό, στολισμένο με φωτοστέφανα από φύλλα χρυσού, καθιστά αυτό το φιλί μεταξύ του ζευγαριού σχεδόν απόκοσμο.

6. “The Birthday” του Σαγκάλ (1915)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: DACS London 2016 / Corbis

Ο Chagall απεικονίζει τον άγριο και αισθησιακό έρωτα στο “The Birthday”, καθώς σκύβει προς τα πίσω για να φιλήσει τη μελλοντική του σύζυγο, Bella. Αυτό το όραμα αποτυπώνει τη δύναμη της συνεργασίας τους που αψηφά τηThe Lovers βαρύτητα, συμβολίζοντας τόσο τη γήινη όσο και την υπερβατική λατρεία.

7. “The Lovers” του Μαγκρίτ (1928)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: DACS London 2016 / Scala

Ένα αριστούργημα ερωτικής απογοήτευσης, το έργο του Magritte “Οι εραστές” απεικονίζει δύο φιγούρες με κουκούλα που προσπαθούν να φιληθούν μέσα από το ύφασμα. Η σύνθεση υποδηλώνει τόσο τον αστικό εγκλεισμό όσο και τη μοναξιά μιας δύσκολης σχέσης.

8.” Self-Portrait as a Tehuana” της Φρίντα Κάλο (1943)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: DACS London 2016, INBAL Mexico

Σε αυτό το διπλό πορτρέτο, η Κάλο εκφράζει μεταφορικά την εμμονή της με τον πρώην σύζυγό της Diego Rivera. Η παραδοσιακή μεξικάνικη φορεσιά και το στέμμα από φύλλα συμβολίζουν τον εγκλωβισμό της τόσο στον πίνακα όσο και στα συναισθήματά της.

9. “The Resurrection: Reunion” του Στάνλεϊ Σπένσερ (1945)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: Bridgeman Art, Aberdeen Museums & Galleries

Στο θαυμαστό όραμα του Σπένσερ για την Ανάσταση, οι εραστές αγκαλιάζονται με φόντο την καρδιά της αγάπης, συμβολίζοντας την υπόσχεση ότι η αγάπη ξεπερνά τον θάνατο. Ο πίνακας προκαλεί την ελπίδα μιας χαρούμενης επανένωσης στη μετά θάνατον ζωή.

10. “Love” του Robert Indiana (1965)

Πίνακες ζωγραφικής αγάπη
Φωτογραφία: DACS London 2016, Whitney Museum

Ο εμβληματικός πίνακας του Indiana μετατρέπει τη λέξη “Love” σε ένα δυναμικό εικονογράφημα. Το στρογγυλό Ο παίρνει σωματική μορφή, ακουμπά και λιποθυμά στα όρθια γράμματα, δημιουργώντας μια οπτική αναπαράσταση της επίδρασης της αγάπης.

Τα 10 έργα τέχνης που σόκαραν περισσότερο την ανθρωπότητα

Πηγή φωτογραφιών

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την Guardian

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr