Search
Close this search box.
Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη

Το Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη: Που θα γίνουν τα νέα γυρίσματα;

Δύο νέες ταινίες θα γυριστούν στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα, με την «υπογραφή» του Χόλιγουντ.

Για τις ταινίες συνολικά θα δημιουργηθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας και θα δαπανηθούν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για σπουδαίες παραγωγές με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Την κοινή ανακοίνωση για την έναρξη των γυρισμάτων των δύο ταινιών έκαναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός παραγωγός της εταιρείας παραγωγής ταινιών του Χόλιγουντ Millennium Media μετά από συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής στο PKK. κτίριο διοίκησης.

«Red Sonia»

Η πρώτη ταινία, που ήδη γυρίζεται, είναι η «Red Sonia», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για την παραγωγή, καθώς θα χρησιμοποιήσουν ειδικά και εντυπωσιακά εφέ στο στούντιο Θέρμης. Η παραγωγή της ταινίας θα γίνει εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη. Με την «Κόκκινη Σόνια» έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας, με Έλληνες εργαζόμενους, με κόστος 5 εκατ. ευρώ.

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοίμαζε τα τρομακτικά «Βουνά της Τρέλας» του Λαβκραφτ – Βίντεο

Dirty Angels

Η δεύτερη ταινία που θα ξεκινήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, είναι ταινία δράσης, ονόματι “Dirty Angels”. Θα πρωταγωνιστεί η ιδιαίτερα δημοφιλής Eva Green και θα σκηνοθετεί ο Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων δύο ταινίες James Bond.

Στην υπόθεση της ταινίας έχουμε μία στρατιωτική μονάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες που θα επιχειρούν σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

25 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλονίκη

Το κόστοςπαραγωγήςήταν35 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 25ευρώξοδεύτηκανστηΘεσσαλονίκηκαθώςκάποιεςσκηνέςγυρίστηκανστο Μαρόκο. Το post-production θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Οι κάμερες θα ξεκινήσουν την εγγραφή το πρώτο10ήμεροτου Δεκεμβρίου για περίπου τρεις μήνες. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε στούντιο στη Θέρμη, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως το Ασβεστοχώρι, η Περαία και η ευρύτερη Δύση. Επίσης, η σκηνή θα γυριστεί στην ορεινή Χαλκιδική.

Πάνω από 250 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο«DirtyAngel».

Διαβάστε περισσότερα:

Η ταινία «She Said» βασίζεται στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης του Χάρβεϊ Γουάινστιν – Τρέιλερ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr