Search
Close this search box.
σταθμός_μετρό_στο_πουθενά

Ο σταθμός μετρό Caojiawan που οδηγεί… στο πουθενά – Σχεδόν κανένας δεν αποβιβάζεται εκεί!

Ο σταθμός του μετρό Caojiawan βρίσκεται στην μέση του πουθενά και σχεδόν κανένας δεν επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται εκεί.

Ο σταθμός Caojiawan κοντά στο Chongqing της Κίνας παρουσιάζει μια σχεδόν σουρεαλιστική εικόνα, σε αντίθεση με το πολυσύχναστο αστικό τοπίο που συνήθως συνδέεται με τους σταθμούς του μετρό. Άνοιξε το 2015 και έχει αποκτήσει φήμη και περιέργεια σε εθνικό επίπεδο, κυρίως λόγω της ενδιαφέρουσας θέσης του σε μια ακατοίκητη έρημη έκταση.

Βγαίνοντας κανείς από τον σταθμό Caojiawan, δεν τον υποδέχεται το συνηθισμένο αστικό τοπίο, αλλά μια απέραντη, ανεκμετάλλευτη γη. Σχεδιασμένο για να συνδέει τα προάστια του Caijiagang με το κέντρο της πόλης Chongqing, ο σταθμός έχει γίνει θρύλος. Η μοναδική του θέση, φαινομενικά στη μέση του πουθενά, προκάλεσε ενδιαφέρον και περιέργεια.

Ο σταθμός διαθέτει τρεις εξόδους, με τη μία εξ αυτών να χρησιμοποιείται σήμερα. Αυτές οι έξοδοι, βρίσκονται φωλιασμένες ανάμεσα στα αγριόχορτα, δίνοντας μια σχεδόν μετά-αποκαλυπτική εικόνα. Πρόσφατες φωτογραφίες, αποκαλύπτουν το περιβάλλον του σταθμού που στερείται των συνηθισμένων αστικών στοιχείων: δεν υπάρχουν κατοικίες, δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, δεν υπάρχουν καταστήματα και υπάρχει εμφανής απουσία άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς. Το σκηνικό συμπληρώνεται με μια αξιοσημείωτη σπανιότητα επιβατών.

Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση, υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ένας εργαζόμενος του σταθμού σε δήλωσή του αναφέρει: «Πολύ λίγοι επιβάτες κατεβαίνουν σε αυτόν τον σταθμό. Τις περισσότερες φορές, δεν θα υπάρχει κανένας επιβάτης που να επιβιβάζεται ή να αποβιβάζεται εδώ». Μια τέτοια δήλωση προσθέτει μόνο την αινιγματική φύση του σταθμού Caojiawan. Ωστόσο, η θέση του σταθμού Caojiawan δεν είναι αποτέλεσμα λανθασμένου υπολογισμού ή αβλεψίας, αλλά μέρος μιας στρατηγικής με προοπτική.

5 ταινίες που παίζει σήμερα η ελληνική τηλεόραση – Τετάρτη 13/12

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr