Search
Close this search box.
Αλ Πατσίνο

Ο Νονός: Ο Αλ Πατσίνο γλύτωσε την απόλυση με αυτή την σκηνή – Βίντεο

Ο Αλ Πατσίνο αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις από την αρχή της ταινίας «Ο Νονός», όμως αυτή η σκηνή άλλαξε τα πάντα

Η θητεία του Αλ Πατσίνο ως Μάικλ Κορλεόνε στον “Νονό” δεν ήταν χωρίς προκλήσεις, καθώς αντιμετώπισε το ενδεχόμενο να απολυθεί από το ρόλο στην αρχή της ταινίας. Ωστόσο, ήταν μια συγκεκριμένη σκηνή που έσωσε την καριέρα του και εδραίωσε τη θέση του στην εμβληματική ταινία.

Ενώ η σειρά “Ο Νονός” συχνά χαρακτηρίζεται ως το αποκορύφωμα της υποκριτικής καριέρας του Αλ Πατσίνο, ο ίδιος παραδέχεται ανοιχτά ότι βρισκόταν στα πρόθυρα να χάσει τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε. Ευτυχώς, το μέλλον του εξασφαλίστηκε χάρη στη γρήγορη σκέψη και την ακλόνητη πίστη του σκηνοθέτη Francis Ford Coppola στο πρόσωπό του.

Όταν ο Κόπολα έμαθε ότι το στούντιο σκεφτόταν την απόλυση του Πατσίνο, ανέλαβε δράση για να επισπεύσει μια κομβική σκηνή – τη στιγμή όπου ο Μάικλ Κορλεόνε υποβάλλει το στωικό του προσωπείο και αποδεικνύει την πίστη του στην οικογένεια αναλαμβάνοντας δραστική δράση. Η σκηνή αυτή αποτέλεσε σημείο καμπής για τον χαρακτήρα του Πατσίνο και την καριέρα του.

Η ερμηνεία του Πατσίνο σε αυτή την κρίσιμη σκηνή κέρδισε την έγκριση και την εμπιστοσύνη του στούντιο, γλιτώνοντάς τον τελικά από την απόλυση.

Αναλογιζόμενος αυτό το σημείο καμπής, ο Πατσίνο δήλωσε: “Θα με άφηναν να φύγω. Ο Φράνσις είπε: “Θέλω να ξέρεις ότι πιστεύω σε σένα.

Από την αρχή, η συμμετοχή του Πατσίνο στην ταινία αντιμετώπισε την αντίδραση του στούντιο, είχαν επιφυλάξεις ακόμη και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της παραγωγής. Στην πραγματικότητα, είχαν εξαρχής επιφυλάξεις για την ένταξη του Πατσίνο στο καστ.

Δεν με ήθελαν, και υπήρξαν μια σειρά από δοκιμές… Τελικά φτάσαμε στα γυρίσματα και το δέχτηκαν”, αποκάλυψε ο Πατσίνο. Ο ίδιος απέδωσε τα εύσημα στον Jerry Schatzberg, στενό του φίλο και σκηνοθέτη, που έπεισε το στούντιο, παρουσιάζοντας οκτώ λεπτά υλικού από το “Panic in Needle Park”. Αυτό το υλικό ήταν που τελικά τους έπεισε να προσλάβουν τον Πατσίνο.

Οι επιφυλάξεις του στούντιο προέρχονταν από ανησυχίες σχετικά με την ερμηνεία του Κορλεόνε από τον Πατσίνο, η οποία πίστευαν ότι δεν ευθυγραμμιζόταν με το δημιουργικό τους όραμα. Ωστόσο ο Κόπολα κάφερε να τους αλλάξει γνώμη, προτρέποντας τον Πατσίνο να επανεκτιμήσει το υλικό.

Οι πειστικές προσπάθειες του Κόπολα οδήγησαν τον Πατσίνο να ξαναδεί το κτίριο της Paramount.

Το όραμα του Πατσίνο για τον Μάικλ Κορλεόνε είχε τις ρίζες του στη μεταμόρφωση από ένα νεαρό και αβέβαιο άτομο σε έναν αδίστακτο γκάνγκστερ. Αυτή η μεταμόρφωση ήταν κεντρικό στοιχείο για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον χαρακτήρα, όπως εξήγησε:

Είχα σκεφτεί πολύ αυτόν τον ρόλο γιατί έπρεπε να το κάνεις καλά. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος ρόλου… Μου άρεσε λοιπόν που θα βοηθούσα να δημιουργηθεί ένα είδος αινιγματικού προσώπου”.

Τελικά, η αφοσίωση του Αλ Πατσίνο, σε συνδυασμό με την αμέριστη υποστήριξη του Φράνσις Φορντ Κόπολα και τον αντίκτυπο εκείνης της καθοριστικής σκηνής, εδραίωσαν τη θέση του στα χρονικά της κινηματογραφικής ιστορίας ως Μάικλ Κορλεόνε στον “Νονό”.

Δείτε τη χαρακτηριστική σκηνή από τον «Νονό»:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

LOTR: Γιατί ο Φρόντο επέλεξε να φύγει από τη Μέση Γη στο τέλος της τριλογίας;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr