Search
Close this search box.
πιτερ τζακσον

Ο λόγος που ο Πίτερ Τζάκσον ήθελε να ξεχάσει την τριλογία του Άρχοντα των δαχτυλιδιών

Η κινηματογραφική διασκευή του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αποδείχτηκε ένα μνημειώδες έργο για τον Πίτερ Τζάκσον, που περιελάβανε μια δεκαετή δέσμευση έως την κυκλοφορία του «The Return of the Ring» το 2003.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: 10 κρυφά νοήματα της Μέσης Γης

Η παραγωγή είχε σημαντικό προσωπικό και επαγγελματικό κόστος για τον σκηνοθέτη. Παρά τη μετέπειτα επιτυχία της ταινίας, κερδίζοντας σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια και 17 βραβεία Όσκαρ, ο Τζάκσον θρηνούσε που δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει την τριλογία ως απλό μέλος του κοινού. Σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «το άτυχο άτομο που δεν κατάφερε ποτέ να το δει ως μια ταινία που εκτυλίσσεται αυθόρμητα». Η έντονη συμμετοχή του Τζάκσον σε κάθε πτυχή του έργου τον εμπόδισε να απολαύσει το κινηματογραφικό ταξίδι όπως το υπόλοιπο κοινό.

Καθοδηγούμενος από μια βαθιά επιθυμία να βιώσει τα υπερπαραγωγικά έπη του, με μια νέα προοπτική χωρίς το βάρος της συμμετοχής του, ο Πίτερ Τζάκσον ομολόγησε ειλικρινά ότι σκέφτηκε την υπνοθεραπεία. Σε μια προσπάθεια να σβήσει τις αναμνήσεις για έξι έως επτά χρόνια στο έργο, σκέφτηκε να αναζητήσει τις υπηρεσίες ενός υπνοθεραπευτή. Ο Τζάκσον παραδέχτηκε ότι «σκέφτηκα σοβαρά να πάω σε κάποιον υπνωτιστή για να με υπνωτίσει για να ξεχάσω τις ταινίες και τη δουλειά που είχα κάνει τα τελευταία έξι ή επτά χρόνια, ώστε να μπορώ να καθίσω και να τις απολαύσω».

Ενώ τελικά αποφάσισε να μην το κάνει αυτό, συζήτησε την ιδέα με τον Derren Brown, ο οποίος πίστευε ότι θα μπορούσε να ολοκληρώσει την αποστολή, προσθέτοντας μια σουρεαλιστική ανατροπή στην αναζήτηση του Jackson για μια νέα κινηματογραφική εμπειρία.

Ενώ η ιδέα της διαγραφής του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από τη μνήμη του Πίτερ Τζάκσον παρέμεινε απραγματοποίητη, αξίζει να σκεφτούμε αν θα έπρεπε να είχε βοηθηθεί από τον Ντέρεν Μπράουν τελικά, για να ξεχάσει μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Two Towers», ο παραγωγός Barrie M. Osborne αντιμετώπισε τον Jackson στην κορυφή του σκηνικού του Helm’s Deep, ενημερώνοντάς τον για μια πιθανή αγωγή για υπέρβαση του προϋπολογισμού. Η απειλή για να διευθετηθεί το ζήτημα νομικώς, με την προοπτική να χάσει το σπίτι του, ώθησε τον Τζάκσον στο χείλος του γκρεμού. Αναλογιζόμενος αυτό το επεισόδιο, παραδέχτηκε ότι ήταν «ένα από τα μόνα σημεία όπου πραγματικά λύγισα». Δεδομένων των τεράστιων πιέσεων που αντιμετώπισε, γίνεται πιο κατανοητό γιατί ο Τζάκσον σκέφτηκε τόσο ακραία μέτρα για να ξαναβρεί τη χαρά του κινηματογραφικού του αριστουργήματος.

Πηγή εξωφύλλου

L.O.T.R. : 10 sountracks της επικής κινηματογραφικής τριλογίας – Βίντεο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr