Search
Close this search box.
μεταλ θανατος (1)

Οι 10 πιο… μέταλ θάνατοι μουσικών της μέταλ

Πολλά συγκροτήματα της μέταλ έχουν έρθει πρόωρα σε επαφή με τον θάνατο και η λίστα που ακολουθεί είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από το εύρος των απωλειών στη σκήνη της μέταλ. 

Το θέμα του θανάτου είναι σταθερά ένα από τα κύρια μοτίβα της μέταλ μουσικής. Από την έναρξη των heavy riffs με τους Sabbath το ’68, ο θάνατος, η ασθένεια, ο φόνος και το χάος αποτελούν αναπόσπαστα συστατικά. Αυτό το μακάβριο θέμα παρουσιάζει την αμφιλεγόμενη μοίρα της μέταλ, η οποία μας έχει χαρίσει μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς του 21ου αιώνα αλλά συγχρόνως δεν έχει δείξει κανέναν ενδοιασμό στο να μας τους στερήσει.

Το φαινόμενο «All Them Witches»

10 θάνατοι που χαράκτηκαν στην ιστορία της μέταλ

1. Øystein “Euronymous” Aarseth / Mayhem

Σε ένα διαβόητο κεφάλαιο της ιστορίας του metal, ο συνιδρυτής και τραγουδιστής των Mayhem, Euronymous, έχασε τη ζωή του σε μια αντιπαράθεση με τον Varg Vikernes το 1993. Ο Vikernes καταδικάστηκε για δολοφονία, και οι κληρονομιές και των δύο συνεχίζουν να επηρεάζουν την ιστορία του black metal.

2. Per “Dead” Ohlin / Mayhem

Ο θάνατος του τραγουδιστή των Mayhem, Per “Dead” Ohlin, σόκαρε. Η φρικιαστική αυτοκτονία του Dead, που περιελάμβανε το κόψιμο των καρπών του, του λαιμού του και μια ριπή καραμπίνας στο πρόσωπο, πρόσθεσε ένα μακάβριο κεφάλαιο στην ιστορία του black metal.

3. Terje “Valfar” Bakken / Windir

Ο Terje “Valfar” Bakken, ιδρυτής του black metal συγκροτήματος Windir, συνάντησε μια ζοφερή μοίρα το 1994, παγώνοντας μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας στο δρόμο προς την οικογενειακή του καλύβα.

4. Jon Nödtveidt / Dissection

Ο Jon Nödtveidt των Dissection, σατανικός ιερέας και black metal κιθαρίστας/τραγουδιστής, έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα όπλο μέσα σε έναν κύκλο κεριών. Η αφοσίωσή του στον αποκρυφισμό και τη μουσική, σε συνδυασμό με προσωπικά ζητήματα, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη metal σκηνή.

5. Mieszko Talarczyk / Nasum

Ο Mieszko Talarczyk, τραγουδιστής του σουηδικού grindcore συγκροτήματος Nasum, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, ως θύμα του σεισμού – τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2004, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τη φίλη του. Οι Nasum διαλύθηκαν, αφήνοντας μια κληρονομιά ως πρωτοπόροι του grindcore.

6. Jeff Hanneman / Slayer

Ο κιθαρίστας των Slayer, Jeff Hanneman, έπεσε θύμα νεκρωτικής απονευρωσίτιδας από δάγκωμα αράχνης, μια ζοφερή μοίρα για κάποιον που έγραφε εκτενώς για τον πόνο και την ταλαιπωρία. Έπειτα από αυτό το ατυχήμα είχε δυσκολία στο να παίξει κιθάρα πράγμα που τον οδήγησε στο να επιδεινωθεί η υγεία του σε συνδυασμό με τον αλκοολισμό. Τελικά πέθανε απο κίρρωση που σχετιζόταν με την κατανάλωση αλκοόλ.

7. Layne Staley / Alice in Chains

Ο Layne Staley, αν και δεν ανήκε αυστηρά σε metal μπάντα, είχε τη θέση του στα σκοτεινά μονοπάτια των Alice in Chains. Το 2002, ο τραγουδιστής υπέκυψε από υπερβολική δόση speedball.

8. Randy Rhoads / Ozzy Osbourne

Ο Randy Rhoads, ο κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, βρήκε πρόωρο θάνατο όταν μια βόλτα με αεροπλάνο πήρε μοιραία τροπή, με αποτέλεσμα  να συντριβεί σε μια έπαυλη. Ο Rhoads, ο πιλότος και ένας μακιγιέρ έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, ενώ το σώμα του Rhoads αποτεφρώθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε.

9. Cliff Burton / Metallica

Η πορεία των Metallica στη δεκαετία του 1990 πήρε την κατιούσα και η απουσία του μπασίστα Cliff Burton, της καρδιάς και της ψυχής των τριών πρώτων άλμπουμ τους, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η ζωή του Burton έληξε τραγικά όταν το λεωφορείο της περιοδείας των Metallica βγήκε από το δρόμο, με αποτέλεσμα τη μοιραία εκτίναξή του και την επακόλουθη συντριβή του λεωφορείου.

10. Chuck Schuldiner / Θάνατος

Ο Chuck Schuldiner, ο επιδραστικός κιθαρίστας/τραγουδιστής/τραγουδοποιός του καταξιωμένου συγκροτήματος Death, ενσάρκωσε την ουσία του death metal. Οι στίχοι του καταπιάνονταν με τον εθισμό, τα ψυχικά τραύματα και τις ασθένειες, προτού ένας όγκος στον εγκέφαλο του πάρει τη ζωή το 2001 σε ηλικία 34 ετών.

Φωτογραφία εξωφύλλου:Fin Costello/Redferns

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr