Το φαινόμενο «All Them Witches»

Μια αμερικάνικη, rock heavy μπάντα από το Nashville-Tennessee που ήρθε για να μείνει. Καθώς η μαγική δαχτυλήθρα χτυπάει τις μπλουζ χορδές της κιθάρας, ανεβαίνει στους πρόποδες της γκρουβιάς ​και ξεπερνάει τα σύνορα της ροκ. Αυτοί είναι οι Αll Them Witches. Εμπνέονται από Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd και τους καταστούν αθάνατους μέσα από το προσωπικό τους ύφος.

Η μουσική τους αντικαθιστά τα ψυχεδελικά και, απρόσκλητος σαν είσαι, σε ταξιδεύουν στο λιοπύρι και στο πλουτωνικό σκοτάδι. Οι σταρ πέθαναν, για να αναγεννηθούν οι μουσικοί, οι μύστες του σύμπαντος και της θνητής ύπαρξης. Η διάθεση της μουσικής τους αλλάζει, όπως και τα πάντα στη ζωή. Τίποτα δεν είναι ψεύτικο στη δημιουργία των All Them Witches σέρνονται στον ουρανό και το χώμα δίνοντάς μας δίσκους με μη τελεσφόρο χαρακτήρα.

Ο Τελεσφόρος, αρχαίος θεός και σεβάσμιος, ερχόταν όταν η μοίρα όριζε και οι «ραψωδοί» Robby Staebler (ντραμς), Charles Michael Parks (frontman,μπάσο), Ben McLeod (κιθαρίστας) άθελά τους ολοκληρώνουν το έργο του, κάθε φορά που κρίνουν ότι είναι απαραίτητο και όχι υποχρεωτικά στην ηχογράφηση του δίσκου. Η τελειοποίηση του κάθε τραγουδιού γίνεται με το πέρας του χρόνου και δεν περιορίζεται μόνο στο ηχητικό αποτέλεσμα του δίσκου, καθώς εκεί χαράσσεται η αρχή και όχι το τέλος του κάθε κομματιού.

Μακρόσυρτη μελωδία, κλασικά ροκ φωνητικά που οδηγούν σε μια παλιά ροκ Αμερική. Μελωδία που σου δίνει την εντύπωση ότι περνάει μέσα από ένα γυάλινο πρίσμα και έπειτα, το μπάσο που καλύπτει τα πάντα με τις αιχμηρές γρατζουνιές επάνω του, κάτι που γίνεται αντιληπτό στο single «Βlood and sand /Milk and endless waters».

Οι σκληροί εργάτες της ψυχεδελικής μπλουζ – ροκ «Αll Them Witches» έχουν κυκλοφορήσει 6 ολοκληρωμένα albums σε διάστημα 9 ετών. Το στοιχείο της έκπληξης και της προσμονής για κάθε δίσκο τους αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι προβλέψιμο γι’ αυτό το συγκρότημα. Ο κάθε δίσκος έχει τη δική του προσωπικότητα και οι πειραματισμοί του συγκροτήματος μας υπόσχονται ένα λαμπρό μέλλον. Οι Νασβιλιώτες από το Tennessee έκαναν το ντεμπούτο τους το 2012 με τον δίσκο «Οur Mother electricity», έκτοτε ακολούθησαν τα «Lightning At The Door» 2013, «Huntington, WV» 2014, «Dying Surfer Meets His Maker» 2015, «Live in brussels» 2016, «Sleeping Through the War» (Deluxe Edition) 2017, «ATW» 2018, «Nothing as the Ideal» 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά, αποχώρησε ο Allan Van Cleeve, ο οποίος αποτελούσε ιδρυτικό μέλος και τα πλήκτρα του συγκροτήματος και έπειτα αντικαταστάθηκε από τον Jonathan Draper, ώσπου αποχώρησε και αυτός. Εν τέλει, αποφάσισαν να μείνουν τρίο.

Ben McLeod(κιθαρίστας) Robby Staebler(ντράμς), Charles Michael Parks(frontman,μπάσο), Ben McLeod(κιθαρίστας)
Ben McLeod (κιθαρίστας), Robby Staebler (ντράμς), Charles Michael Parks (frontman, μπάσο)

Καταφέρνουν να έχουν προσωπική ταυτότητα, παρά τις ξεκάθαρες επιρροές και η κατάταξη των δημιουργημάτων τους με εύκολες ταμπέλες καθίσταται αδύνατη. Το 2012, ο ντράμερ Robby Staebler μετακόμισε  στο Νάσβιλ, αναζητώντας μουσικούς για να ξεκινήσει ένα συγκρότημα. Ο Staebler μύησε τον κιθαρίστα Ben McLeod, αφού τον συνάντησε σε ένα μπαρ, ακολουθούμενος από τον frontman και μπασίστα Charles Michael Parks Jr., ενώ και οι δύο εργάζονταν για ένα εταιρικό κατάστημα «hippie».

Το συγκρότημα εμπνεύστηκε το όνομά του από την ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι «Το Μωρό της Ρόζμαρι», καθώς σε μια σκηνή παρουσιάστηκε ένα βιβλίο μαγείας που λεγόταν «All them Witches».

Η πεποίθηση του συγκροτήματος είναι να ηχογραφεί σύντομα τους δίσκους και, με την πάροδο του χρόνου, να ωριμάζουν τα κομμάτια τους με μικρές αλλαγές μέσα από τα live τους. Μάλιστα, ο δίσκος τους Α.Τ.W. ηχογραφήθηκε σε ένα δώμα στη μέση του πουθενά μέσα σε 5 μέρες, ενώ καμία ηχογράφηση έως τώρα δεν έχει κρατήσει περισσότερο από μια εβδομάδα.

Charles Michael Parks Jr.
Charles Michael Parks Jr.
Δεν μπορώ να φανταστώ να περάσω δύο χρόνια για να κάνω ένα δίσκο. Έτσι διαλύονται τα συγκροτήματα και για αυτό οι άνθρωποι μισούν ο ένας τον άλλον. Για αυτό πολλοί μουσικοί είναι εγωιστές. Το κάνουμε με τον αντίθετο τρόπο,  παίρνουμε πολλές ιδέες, τις βάζουμε όλες μαζί και μετά τις αλλάζουμε με την πάροδο του χρόνου… και τα τραγούδια. Ανάλογα το πώς καταλαβαίνουμε πως θα λειτουργεί το live, κάθε βράδυ τα εκτελούμε με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, τα τραγούδια αλλάζουν και μεγαλώνουν μαζί με εμάς.
(Απόσπασμα από συνέντευξη του Charles Michael Parks Jr. στο The Aquarian)

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις από All Them Witches.

1) When God Comes Back

2) Diamond

3) Heavy/Like a Witch

4) The Children of Coyote Woman

5) Fishbelly 86 Onions

Διαβάστε επίσης:

Κείμενο: Αγγέλικα Αγόρα (Lavart)

 

Πηγές: 1, 2, 3

Πηγές φωτωγραφιών: 1, 2, 3

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ