Search
Close this search box.
Νέες ταινίες της εβδομάδας στο σινεμά από 04/01

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στο κινηματογραφικό πανί αυτή την εβδομάδα από 04/01/24 (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Νέες ταινίες έρχονται στο σινεμά για κάθε σινεφίλ γούστο. Αυτή την εβδομάδα βουτάμε σε βαθιά νερά, ταξιδεύουμε στην Πολωνία, βλέπουμε ξανά στην οθόνη τα μυθικά Digimon και γνωρίζουμε από κοντά τον Καπετάν Μιχάλη του Ν. Καζαντζάκη. Μπορώ να πω με ειλικρίνεια, πως οι νέες ταινίες διχάζουν και προβληματίζουν, η καθεμία με τον τρόπο της φυσικά κάνοντας μας θεατές σε νέες απροσδόκητες εμπειρίες. Θέλουμε να πάμε σινεμά ξανά και ξανά αυτή την εβδομάδα!

Netflix: Το top 10 με τις δημοφιλέστερες ταινίες στην Ελλάδα

Φάλκον (Falcon Lake), μια ταινία νεανικού έρωτα όπως ακριβώς συμβαίνει συνήθως στη ζωή και όχι μόνο στις ταινίες.

Η ταινία προβλήθηκε στο δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών του φεστιβάλ των Καννών.

Εμπνευσμένη από το graphic novel “Une soeur” του Μπαστιάν Βιβέ, νεοφερμένη σκηνοθέτης Σαρλότ Λεμπόν μας χαρίζει μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και μυστηρίου με την ταινία της ‘Falcon Lake’. Στο πανέμορφο παραθαλάσσιο τοπίο της Λίμνης Φάλκον στο Κεμπέκ, ο 14χρονος Μπαστιάν και η οικογένεια του βιώνουν ένα καλοκαίρι που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Η εξωστρέφεια και η τολμηρία της δυναμικής και απρόβλεπτης 16χρονης Κλοέ τραβούν την προσοχή του Μπαστιάν, που βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση μεταξύ παιδικότητας και μεταφοράς του στην ενηλικίωση. Καθώς ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο της Λίμνης Φάλκον, μαθαίνει πως τα φαντάσματα που κρύβονται στα νερά μπορούν να κάνουν να κερδίσουν την εύνοια της Κλοέ, ξέροντας πως ο δρόμος δεν αντιμετωπίζει άγνωστες προκλήσεις και δοκιμασίες.

Η Κλοέ, με την εκκεντρικότητα και τη μοναδικότητά της, προσπαθεί να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσει τον Μπαστιάν, ενώ η μοναξιά της ενισχύεται από τις τραγικές ιστορίες με φαντάσματα. Καθώς τα δύο παιδιά έρχονται όλο πιο κοντά, ανακαλύπτουν τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας σε έναν κόσμο που περιορίζεται από την εκκωφαντική ηχώ των ενηλίκων στα παρασκήνια της καθημερινότητας.

Ο Σαρλότ Λεμπόν, με το σκηνικό της ταπεραμέντο και τη λυρική της σκηνοθετική ματιά μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο εικαστική ομορφιά και παραδοξότητα. Η ταινία αποτελεί μια συναισθηματική εσωτερική αναζήτηση που εκφράζει τη νεανική αγωνία με το τρυφερό, δίνοντας όνομα στο ανεξήγητο της αγάπης.

Πληροφορίες:

Καναδάς -Γαλλία, 2022
Σκηνοθεσία: Σαρλότ Λεμπόν
Σενάριο: Σαρλότ Λεμπόν
Ηθοποιοί: Τζόζεφ Ένγκελ, Σάρα Μονπετί, Μόνια Τσόκρι, Αρτούρ Ιγκουάλ.
Διάρκεια: 100 λεπτά

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Στοιχειωμένα Νερά (Night Swim), ένα απαγορευμένο κολύμπι που παίρνει σάρκα και οστά στο νέο μεταφυσικό θρίλερ του Μπράις ΜακΓκουαίρ.

Οι δημιουργοί που μας χάρησαν το Μ3GAN βουτάνε στα στοιχειωμένα νερά με μια ανάσα. Μια ταινία που βασίζεται στη μικρού μήκους ταινία του 2014 των Ροντ Μπλακχερστ και Μπράις ΜακΓκουάιρ με πρωταγωνιστή τον Γουάιτ Ράσελ, ενός πρώην αστέρα του μπέιζμπολ που οφείλεται σε μια εκφυλιστική νόσο μετακομίζει σε ένα νέο περιβάλλον με τη σύζυγο του Ιβ (υποψήφια για τον Κέρι). πνεύματα του Ινισέριν) και τα δυο τους παιδιά, την έφηβη Ίζι και τον Έλιοτ.

Η απαγορευμένοι κανόνες γίνονται κομμάτι της ζωής τους καθώς το φυσιολογικό για εκείνους απαγορεύεται. Όπως η βουτιά στην πισίνα και το τρέξιμο γύρω από αυτή καθώς δεν υπάρχει ναυαγοσώστης, απαγορεύεται επίσης το κολύμπι τη νύχτα. Ο Ρεί εύχεται να επιστρέψει ως αθλητής στις παλιές του συνήθειες και πείθει τη γυναίκα του, όπως η πισίνα στο πίσω μέρος της αυλής, θα είναι η ψυχολογική τους απόδραση και το θεραπευτικό φάρμακο του με φυσιοθεραπείες μέσα στο νερό.

Όμως η φαντασία και η σκηνοθετική έκπληξη του σκηνοθέτη είχε άλλα σχέδια, καθώς ένα μυστικό για το παρελθόν του σπιτιού θα σύρει την οικογένεια στον πάτο ενός ανέφικτου τρόμου. Πρόκειται για ένα στοιχειωμένο σενάριο που μετατρέπει ένα σύμβολο ξεγνοιασιάς σε μια ατελείωτη μυστηριώδη νύχτα. Μη το χάσεις!

Πληροφορίες:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Μπράις ΜακΓκουάιρ
Ηθοποιοί: Γουάιατ Ράσελ, Κέρι Κόντον, Άμελι Χέφερλε, Γκάβιν Γουόρεν Παραγωγοί: Τζέισον Μπλαμ, Τζέιμς Γουάν Διεύθυνση παραγωγής: Μάικλ Κλιάρ, Γουάιατ Ρελαάστον, Γουάιατ Ραστόνου Ράστον, Γουάιατ Ραστόνου Ράστον , Γουάιατ Ράσελατον, Γουάιατ Ράσελα, Γουάιατ Άμελι Χέφερλε. ον Μπλαμ, Τζέιμς Γουάν Διεύθυνση παραγωγής: Μάικλ Κλιάρ, Φωτογραφία Τζάντσον Σκοτ, Ράιαν Τουρέκ
οντάζ : Τζεφ ΜακΕβόι Μουσική: Μαρκ Κόβεν Διάρκεια: 1 ώρα και 56 λεπτά

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Οι χωρικοί (The Peasants), ένα αριστουργηματικό κολλάζ από πτυχές που ξεδιπλώνουν μια άγνωστη εποχή, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα “Οι χωρικοί” του Ρέιμοντ.

Πρόκειται για σκηνές ενός ρεαλιστικού μυθιστορήματος, όπου οι σελίδες παίρνουν ζωή στον κινηματογραφικό φακό παρουσιάζοντας την Πολωνία στις αρχές του 20ου αιώνα. Μέσα από το προφίλ της ηρωίδας που αναγκάζεται να συμβιβάσει τα συναισθήματα της, αναδιπλώνονται προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις των δεινών της αγροτικής ζωής σε μια άνιση μάχη με τη σκληρή και άδικη πραγματικότητα. Θίγει την ανθρώπινη ευαισθησία την ίδια στιγμή όπου το κάδρο έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με πεζό της πλοκής. Περισσότερα θα δείτε στο trailer της ταινίας παρακάτω: Αξίζει να ταξιδέψετε για λίγο στον κόσμο των χωρικών…

Πληροφορίες:

Πολωνία,2023
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Μπέλχμαν Φωτογραφία
: Ράντοσλαβ Λάτζουκ, Καμίλ Πόλακ, Σιμόν Κουριάτα Διεύθυνση
animation: Πιότρ Ντομίνιακ Μοντάζ
: Ντορότα Κομπιέλα, Πατρίσια Πιρόγκελ, Πατρίσια Πιρόγκελ , Πατρίσια Πιρόγκελ ον Μπόμπιτ, Χίου Μπέλχμαν Πρωταγωνιστούν: Καμίλα Ουρζεντόφσκα, Ρόμπερτ Γκουλάτσικ, Διάρκεια1: Μιροσλάβα.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Digimon Adventure 02: (The Beginning),ένα μυστικό στο οποίο γινόμαστε όλοι μάρτυρες.

Μια νέα ιστορία Digimon με πρωταγωνιστή τον Ντέιβις και την παρέα του μας αποκαλύπτει μυστικά για το παρελθόν, ενώνοντας το παρόν και το μέλλον. Η αγαπημένη παρέα Digimon έρχεται ξανά και μας παίρνει μαζί της αυτή τη φορά, σε ένα ατέλειωτο animation κινηματογραφικό μυστήριο που κανείς δεν θέλει να μείνει εκτός. Ανακαλύψτε το!

Πληροφορίες:

Ιαπωνία,2023
Σκηνοθεσία: Τομοχίσα Ταγκούτσι
Σενάριο: Ακατσούκι Γιαματόγια
Φωτογραφία: Σίνια Κουγουαμπάρα Μοντάζ:
Κεντάρου Τσουμπόνε
Μουσική: Χαρούμι Φουούκι
Ακούγονται: Σοφία Παναηλίδου, Υρώ Λούπη, Κατερίνα Γκέρκα, Λούπη, Κατερίνα Γκέρκα, Λούπη, Κατερίνα Γκέρκα, Λούπη ακούρα, Δημήτρης Σάρλος , Γιάννης Λαμπρακόπουλος, Νίκη Γεωργακάκου, Σταύρος Καλλίστρατος
Διάρκεια: 80 λεπτά

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Καπετάν Μιχάλης, μια κινηματογραφική διασκευή που αφηγείται την ιστορία της Κρήτης του 1889.

Στην Κρήτη του 1889, όπου η επανάσταση αναδύεται ως αδιάσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, ο Καπετάν Μιχάλης είναι το επαναστατικό πνεύμα που οδηγεί την αντίσταση κατά της τουρκικής κυριαρχίας. Με το μαύρο του πανωφόρι και το αξύριστο πρόσωπο, αντιπροσωπεύει τη στοργή για τον τόπο του και την αποφασιστικότητα για ανεξαρτησία.

Ωστόσο, η ισορροπία χάνεται όταν γνωρίζει την Εμινέ, την εκλεκτή της καρδιάς του αδελφοποιητού Νουρήμπεη. Η γοητευτική της αύρα τον συναρπάζει και σαν άγριος άνεμος εισβάλει στη ζωή του, ξεπερνώντας τον ιερό στόχο της απελευθέρωσης. Ο πειρασμός είναι η λέξη που θέτει όλα τα διλλήματα και επιβραδύνει τον αγώνα, διχάζοντας την καρδιά του Μιχάλη.

Καθώς η έλξη αναζωπυρώνεται, η Κρήτη βρίσκεται σε κίνδυνο από μια νέα εξήγηση που θα αναδείξει νέους ήρωες. Οι ζωές όλων των χαρακτήρων αναστατώνονται, και η επική σύγκρουση μεταξύ πάθους και καθήκοντος διαμορφώνει το μέλλον της Κρήτης και των ανθρώπων της. Έτσι, η περίοδος του 1889 γίνεται ο καμβάς μιας εποχής που θα αντικρίσει στην ιστορία, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στις καρδιές και στις ψυχές των πρωταγωνιστών.

Πληροφορίες:

Ελλάδα, 2023
Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους
Σενάριο: Κώστας Χαραλάμπους
Ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Συλιγνάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης
Διάρκεια: 160 λεπτά
Είδος ταινίας: Δράμα

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Καλή προβολή!

 

Θεσσαλονίκη: Οι συναυλίες που θα απολαύσουμε τον Ιανουάριο του 2024

 

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr