Search
Close this search box.
Μόνα Λίζα σούπα

Η Μόνα Λίζα δέχθηκε επίθεση με σούπα από ακτιβιστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ακόμη μια φορά ο «ακτιβισμός» βρίσκεται στα χειρότερά του. Αυτή τη φορά θύμα η Μόνα Λίζα!

Στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, μια στιγμή έντασης εκτυλίχθηκε όταν δύο ακτιβιστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους ρίχνοντας σούπα στον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα, ο οποίος είναι ασφαλώς κλεισμένος πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί. Το αριστούργημα του 16ου αιώνα, ένα παγκοσμίως διάσημο έργο τέχνης, είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει υποστεί ζημιές λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί.

Είναι ακτιβισμός να πετάς σούπα στον πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ; (Βίντεο)

Στο περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, εμφανίστηκαν δύο άτομα που φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα “food response”. Εκτόξευσαν σούπα στον πίνακα πριν τοποθετηθούν απέναντί του, υποστηρίζοντας δυνατά το δικαίωμα σε “υγιεινή και βιώσιμη τροφή”. Εν μέσω της διαμαρτυρίας τους, φώναζαν συνθήματα που διακήρυτταν ότι “το γεωργικό μας σύστημα είναι άρρωστο”.

«Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή; Το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο».

Ως απάντηση στην αναστάτωση, η ασφάλεια του μουσείου επενέβη γρήγορα, διευκολύνοντας την εκκένωση της αίθουσας για να διατηρηθεί η τάξη και να προστατευθεί το έργο τέχνης. Παρά την ανησυχητική στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν διασφάλισαν τη διατήρηση αυτού του εμβληματικού έργου τέχνης από οποιαδήποτε βλάβη.

Δείτε το βίντεο:

 

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μία από τις πολυάριθμες επιθέσεις ακτιβιστών με στόχο σημαντικά έργα τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Μάιο του 2022, το διάσημο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι αντιμετώπισε παρόμοια επίθεση, την οποία παρακολούθησαν έκπληκτοι επισκέπτες του μουσείου. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ένα άτομο μεταμφιεσμένο σε ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε απροσδόκητα από ένα αναπηρικό καροτσάκι και προσπάθησε να σπάσει το προστατευτικό τζάμι, κρατώντας… μια τάρτα.

Μόνα Λίζα σούπα

 

Αυστρία: Οικολόγοι ακτιβιστές πέταξαν μαύρο υγρό σε πίνακα του Κλιμτ

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr