Search
Close this search box.
πινακας του κλιμτ

Αυστρία: Οικολόγοι ακτιβιστές πέταξαν μαύρο υγρό σε πίνακα του Κλιμτ

Οικολόγοι ακτιβιστές πέταξαν μαύρο υγρό σε πίνακα του Κλιμτ.

Και ο πίνακας του Κλιμτ θύμα των ακτιβιστών. Το Μουσείο Leopold ανακοίνωσε ότι δέχθηκαν επίθεση με μαύρο υγρό από ακτιβιστές για το κλίμα σήμερα.

Οι συντηρητές εργάζονται για να προσδιορίσουν εάν το γυάλινο πάνελ που προστατεύεται από γυαλί έχει υποστεί ζημιά.

Η ομάδα «Letzte Generation» ανέλαβε την ευθύνη για τη δράση στο Twitter ανεβάζοντας εικόνες. Δείχνουν δύο άνδρες να βανδαλίζουν το έργο, με έναν να σηκώνει το χέρι του και έναν άλλο να ρίχνει ένα μαύρο, λιπαρό υγρό στο ποτήρι μπροστά από το έργο λέγοντας:

«Σταματήστε την καταστροφή (της ανθρωπότητας) από την ενέργεια ορυκτών καυσίμων»

Προχωράμε ολοταχώς προς την κλιματική καταστροφή. Σήμερα, η είσοδος στο μουσείο ήταν δωρεάν επειδή η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου OMV ήταν χορηγός του. Αυτό γίνεται προς τιμήν του Αγ. Λεοπόλδος, που θεωρείται ο ιδρυτής της Αυστριακής Αυτοκρατορίας.

Η ομάδα περιγράφει τον εαυτό της ως την πρώτη γενιά που ένιωσε την έναρξη της κλιματικής κατάρρευσης και η τελευταία που μπορεί ακόμα να τη σταματήσει. Τις τελευταίες εβδομάδες, περιβαλλοντικοί αγωνιστές έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους προκειμένου να προειδοποιήσουν το κοινό για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Οι συντηρητές εργάζονται για να προσδιορίσουν αν ο πίνακας που προστατεύεται από γυαλί έχει υποστεί ζημιές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Κλάους Ποκόρνι.

Διαβάστε περισσότερα:

Μάργκοτ Ρόμπι: Ανατροπή στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr