Search
Close this search box.
Μπομπ Ντίλαν 

Μπομπ Ντίλαν: Κυκλοφορεί νέο άλμπουμ με ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις του

Νέο άλμπουμ από τον Μπομπ Ντίλαν, με υλικό από τις ιστορικές συναυλίες που έδωσε το 1978 στο Τόκιο

Το χειμώνα του 1978, ο Μπομπ Ντίλαν ξεκίνησε την πρώτη του διεθνή περιοδεία, ξεκινώντας από την Ιαπωνία. Το επερχόμενο άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, έχει τίτλο “Bob Dylan – The Complete Budokan 1978″ και αντλεί το μουσικό του περιεχόμενο από τις ζωντανές ηχογραφήσεις δύο από τις έντεκα συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Nippon Budokan στο Τόκιο.

Το άλμπουμ με τον Μπομπ Ντίλαν αποτελεί έναν εορτασμό για την 45η επέτειο των ιστορικών εμφανίσεων του εμβληματικού Αμερικανού τραγουδοποιού στην Ιαπωνία. Περιλαμβάνει μια συλλογή από 36 ζωντανές ηχογραφήσεις, οι οποίες δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν.

Η κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης 4CD, μιας έκδοσης 2LP με 16 προσεκτικά επιλεγμένα ακυκλοφόρητα κομμάτια, καθώς και μιας ψηφιακής έκδοσης. Επιπλέον, θα υπάρξει ένα αποκλειστικό σετ 8LP προσαρμοσμένο ειδικά για το ιαπωνικό κοινό.

«Η νέα αυτή κυκλοφορία αντικατοπτρίζει 2 μέρες από μία ιστορική περιοδεία. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ή αλλοιωθεί με οποιοδήποτε τρόπο» εξηγεί ο συμπαραγωγός του άλμπουμ Tetsuya Shiroki ενώ ο υπεύθυνος ηχοληψίας, Tom Suzuki, πρόσθεσε: «Κάναμε την μίξη με την λέξη ‘πάθος’ στο νου μας. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ανώτερο της κυκλοφορίας του 1978, παρέχοντας στο κοινό πιο καθαρό ήχο δίνοντας τη δυνατότητα στον ακροατή να απολαύσει κάθε δευτερόλεπτο του ανεπανάληπτου Bob Dylan»

Πωλείται το σπίτι του ποιητή Γιώργου Σεφέρη – Πώς λήφθηκε αυτή η απόφαση;

Λίγα λόγια για τον Μπομπ Ντίλαν

Ο Μπομπ Ντίλαν (Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν), γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1941 στο Ντουλούθ της Μινεσότα. Η μουσική του δεινότητα του χάρισε το διάσημο βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, που του απονεμήθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία στις 13 Οκτωβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών του χρόνων, το μουσικό ταξίδι του Robert Allen Zimmerman ξεκίνησε, καθώς άρχισε να κατακτά τη φυσαρμόνικα, το πιάνο και την κιθάρα. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη σφαίρα της μουσικής συμμετέχοντας στους Golden Chords, ένα συγκρότημα που εντρυφούσε στους ήχους του Chuck Berry και του Little Richard, εστιάζοντας στο πλούσιο μωσαϊκό των ειδών rock and roll, country, folk και blues. Οι ακαδημαϊκές του αναζητήσεις τον οδήγησαν στο Πανεπιστήμιο της Μινεάπολης το 1959, όπου η τύχη τον οδήγησε να συναντήσει το έργο του θρυλικού μουσικού της φολκ Woody Guthrie. Μαγεμένος από τη μουσική του Guthrie, ο Zimmerman έγινε ένθερμος θαυμαστής του, παίρνοντας τελικά την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του να αναζητήσει τον μουσικό του ήρωα.

Ορμώμενος από αυτή τη βαθιά επιρροή, ο Zimmerman επέλεξε να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να ξεκινήσει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, το πολυσύχναστο επίκεντρο του μουσικού κόσμου, όπου φιλοδοξούσε να συναντήσει τον Guthrie αυτοπροσώπως. Η μοίρα έπαιξε το ρόλο της, και κατά τη συνάντησή τους, ο νοσηλευόμενος Guthrie χάρισε στον νεαρό θαυμαστή του τον μανδύα της μουσικής του κληρονομιάς, το όνομά του, . Σε αυτή τη συγκυρία ο Ρόμπερτ Ζίμερμαν υπέστη μεταμόρφωση, υιοθετώντας το προσωνύμιο “Μπομπ Ντίλαν”. Ορισμένοι εικάζουν ότι η επιλογή του ονόματος ήταν φόρος τιμής στον αείμνηστο Ουαλό ποιητή Ντίλαν Τόμας, ο οποίος βρήκε πρόωρο θάνατο στη Νέα Υόρκη το 1953, υποκύπτοντας στη φθορά του αλκοόλ. Με τη νέα του ταυτότητα, ο Μπομπ Ντίλαν εξελίχθηκε σε έναν πολύπλευρο καλλιτέχνη – ποιητή, συνθέτη και μουσικό.

Το 1960, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι με το όνομα Bob Dylan, με οδηγό τον Woody Guthrie. Το ιδιαίτερο στυλ του δεν πέρασε απαρατήρητο. Αυτή η αναγνώριση άνοιξε το δρόμο για την υπογραφή συμβολαίου του Dylan με την πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία Columbia, μια συνεργασία που διαρκεί μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας μια μακρά και λαμπρή καριέρα στη μουσική.

Γιώργος Λάνθιμος: Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία «Poor Things»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr