Search
Close this search box.
Γιώργου Σεφέρη

Πωλείται το σπίτι του ποιητή Γιώργου Σεφέρη – Πώς λήφθηκε αυτή η απόφαση;

Η οικία του Γιώργου Σεφέρη διατίθεται προς πώληση. Η είδηση προκάλεσε ανησυχία, καθώς πρεπει να διασφαλιστεί πως θα υπάρξει η δυνατότητα να μετατραπεί σε μουσείο από τον νέο ιδιοκτήτη.

Η εμβληματική κατοικία που βρίσκεται στην οδό Άγρας 20, η οποία χρησίμευσε ως κατοικία του διάσημου Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά. Στο σπίτι αυτό έζησε τα τελευταία χρόνια του ο ποιητής μαζί με τη σύζυγό του, Μάρω. Μέσα από αυτούς τους τοίχους, ο Σεφέρης επιδόθηκε σε πνευματικές συζητήσεις με εξέχουσες προσωπικότητες και έλαβε την ύψιστη διάκριση του βραβείου Νόμπελ το 1963.

Ο πρόσφατος θάνατος της Άννας Λόντου, κόρης της Μάρως Σεφέρη, τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, άφησε την κατοικία ακατοίκητη και προκάλεσε προβληματισμό σχετικά με το μέλλον της. Το ακίνητο ανήκει πλέον στην κόρη και κληρονόμο της Λόντου, Δάφνη Κρινού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  σκοπεύει να βγάλει το σπίτι στην αγορά, έχοντας ξεκινήσει συζητήσεις με μεσίτες και ιδρύματα. Η τελευταία επιλογή διερευνάται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι το σπίτι δε θα περάσει σε ιδιωτική ιδιοκτησία, διατηρώντας έτσι τη δυνατότητα μετατροπής του σε μουσείο.

Γιώργος Σεφέρης, o συγγραφέας που έφερε στο προσκήνιο το λογοτεχνικό μοντερνισμό

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Σεφέρη

Ο Γιώργος Σεφέρης, που γεννήθηκε ως Γεώργιος Σεφεριάδης στις 13 Μαρτίου 1900 στη Σμύρνη, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα. Τα έργα του, εμποτισμένα με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
Η πρώιμη ζωή του Σεφέρη σημαδεύτηκε από την αναστάτωση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ελληνοτουρκικού Πολέμου, που ανάγκασε τον ίδιο και την οικογένειά του να εγκαταλείψουν τη Σμύρνη το 1922 κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αυτή η ταραγμένη περίοδος επηρέασε βαθιά τα μετέπειτα έργα του, προσδίδοντάς τους θέματα απώλειας, εκτόπισης και νοσταλγίας.

Το λογοτεχνικό του ταξίδι ξεκίνησε ως διπλωμάτης και υπηρέτησε σε διάφορες χώρες, όπως η Αγγλία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Τα εκτεταμένα ταξίδια του Σεφέρη τον εξέθεσαν σε μια πληθώρα πολιτισμών και ιδεών, διαμορφώνοντας την κοσμοθεωρία και τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες…Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Όταν το φως χορεύει, μιλάω δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τις φωτογραφίες»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr