Search
Close this search box.
φωτογραφίες 20ου αιώνα

Μια χρωματιστή ματιά μέσα από 11 φωτογραφίες στην Ευρώπη του 1900

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε φωτογραφίες της Ευρώπης των αρχών του 20ου αιώνα να ζωντανεύουν με χρώμα, χάρη στη χειροκίνητη χρωματοποίηση του ταλαντούχου καλλιτέχνη Baptiste Pierre.

Η Αθήνα αλλιώς: 26 σπάνιες ρετρό φωτογραφίες αποκαλύπτουν μια νοσταλγική πτυχή της

Αυτές οι εικόνες μας προσφέρουν μια ματιά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ζούσαν σε μικρά χωριά και πόλεις της Ευρώπης, όπως το Άμστερνταμ και οι Βρυξέλλες, στις αρχές του 1900.

Ο Baptiste Pierre, Γάλλος καλλιτέχνης, αποκατέστησε και χρωμάτισε με εξαιρετική μαεστρία αυτές τις φωτογραφίες της Ευρώπης των αρχών του 20ου αιώνα. Αφιέρωσε πολλές ώρες στην έρευνα και τη χρωματοποίηση των εικόνων αυτών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

φωτογραφίες 20ου αιώνα
Άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν τον Μάιο του 1921 στο Impasse Chausson, ένας δρόμος στο Παρίσι της Γαλλίας απέναντι από το «Maison Des Syndicats» που είναι το Σώμα των Συνδικάτων του Παρισιού.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Μια ομάδα παιδιών ντυμένα πιθανόν να πηγαίνουν στην εκκλησία, στέκονται στην Karpfangerstraße, ένας δρόμος που βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας. Φωτογραφία τραβηγμένη περίπου το 1904.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Τέσσερις γυναίκες φωτογραφήθηκαν έξω από ένα σπίτι στις φτωχογειτονιές του Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, το 1899.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Τα πλοία φτάνουν στο λιμάνι της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, καθώς οι ντόπιοι παρακολουθούν. Το Het Steen, ένα μεσαιωνικό φρούριο και το παλαιότερο κτίριο στην Αμβέρσα (χτισμένο το 1200), φαίνεται στα δεξιά. Φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Arnold Genthe στις αρχές του 1900.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
φωτογραφία μιας γυναίκας που στέκεται σε ένα δρομάκι σε ένα άγνωστο χωριό στην Ευρώπη, πιθανότατα στη Βόρεια Γαλλία ή στο Βέλγιο, 1904
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Μια φωτογραφία του Bernard Eilers που τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 1908 μιας άμαξας που περιμένει σε έναν δρόμο κοντά στο διάσημο κτίριο, Beurs van Berlage, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Ένα νεαρό κορίτσι που κουβαλούσε ένα καλάθι σε έναν χωματόδρομο, ακολουθούμενο από μια μητέρα και ένα παιδί σε μια άγνωστη ευρωπαϊκή πόλη, πιθανότατα στη Γαλλία ή το Βέλγιο, στις αρχές του 1900.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Μια φωτογραφία του Arnold Genthe από το 1904 με φως που εισχωρεί σε ένα δρομάκι με σπίτια σε κάθε πλευρά, σε μια άγνωστη πόλη στην Ευρώπη.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Η La Grand-Place είναι η κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα του Βελγίου, φωτογραφήθηκε το 1904.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Φωτογραφία των αρχών του 20ου αιώνα που τραβήχτηκε από τον Arnold Genthe σε έναν δρόμο σε μια άγνωστη πόλη στην Ευρώπη, πιθανώς στη βόρεια Γαλλία ή στο Βέλγιο.
φωτογραφίες 20ου αιώνα
Ντόπιοι που περπατούν σε ένα άγνωστο στενό δρόμο σε μια άγνωστη ευρωπαϊκή πόλη, πιθανότατα στη βόρεια Γερμανία ή στο Βέλγιο. Φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Arnold Genthe το 1904 κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε επιπλέον δημιουργίες του Baptiste Pierre και στο λογαριασμό του στο Instagram ή στην ιστοσελίδα του.

William Eugene Smith: «Ένας σπουδαίος φωτογράφος που απαθανάτισε μια σπουδαία μάχη των Ιαπώνων»

Πηγή εικόνων

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr