Search
Close this search box.

Μετρό: Η τεχνητή νοημοσύνη θα σταματάει τους λαθρεπιβάτες

Η εισιτηριοδιαφυγή είναι ένα ευρέως διαδεδομένο παγκόσμιο ζήτημα, και τον τελευταίο καιρό έχει κλιμακωθεί, επηρεάζοντας όχι μόνο το σύστημα δημόσιων μεταφορών της χώρας μας, αλλά και προσελκύοντας σημαντική προσοχή στη Βρετανία.

Οι αρχές στη Βρετανία έχουν φτάσει στα όρια τους και εφαρμόζουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν οριστικά το πρόβλημα των ανθρώπων που ταξιδεύουν με το Μετρό χωρίς να πληρώνουν.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα άτομα που παραμονεύουν πίσω από τους νομοταγείς πολίτες που επικυρώνουν τα εισιτήριά τους στις πύλες του μετρό για να εισέλθουν στην αποβάθρα, καθώς και εκείνοι που με θάρρος πηδούν πάνω από τις μπάρες. Σε απάντηση, η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται ως λύση. Οι δοκιμές ξεκίνησαν στο σταθμό Willesden Green της γραμμής Jubilee, με σχέδια επέκτασης του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης και σε άλλους σταθμούς του δικτύου, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ε.Μ.Π. με ανακοίνωσή του απευθύνει “δραματική έκκληση” στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας

Οι ετήσιες οικονομικές απώλειες που αποδίδονται στην εισιτηριοδιαφυγή ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Το σύστημα κατά της εισιτηριοδιαφυγής χρησιμοποιεί κάμερες ελεγχόμενες από Τεχνητή Νοημοσύνη, ικανές να ερμηνεύουν τις κινήσεις του κοινού, εντοπίζοντας πότε κάποιος προσπαθεί να εισέλθει στις πύλες χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

Ο Siwan Hayward, διευθυντής ασφάλειας και αστυνόμευσης της TfL, διευκρινίζει ότι το σύστημα δεν βασίζεται στην αναγνώριση προσώπου, αλλά αντίθετα παρακολουθεί τις κινήσεις των πιθανών παραβατών, ενισχύοντας την κατανόηση της TfL για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι παραβάτες του εισιτηρίου.

Η Transport for London (TfL) αναφέρει ότι οι ετήσιες απώλειες εσόδων ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια λίρες, που αντιστοιχούν σε πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μία στις 25 διαδρομές μένει απλήρωτη. Από τον Απρίλιο έχουν εκδοθεί πάνω από 31.000 πρόστιμα, γεγονός που ώθησε την TfL να προτείνει αύξηση των προστίμων από 80 σε 100 λίρες, αναμένοντας την έγκριση του δημάρχου του Λονδίνου, Sadiq Khan.

Η πλειονότητα των παραβάσεων συμβαίνει στις πύλες εισόδου που έχουν σχεδιαστεί για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή γονείς με καροτσάκια, όπου τα πιο αργά ανοίγματα των πυλών παρέχουν την ευκαιρία για εισιτηριοδιαφυγή. Η γραμμή Jubilee, όπου δοκιμάζεται το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, κατατάσσεται ως η δεύτερη υψηλότερη σε εγκληματικότητα μεταξύ των 11 γραμμών του μετρό του Λονδίνου.

ΗΠΑ: Πωλείται σπίτι εμπνευσμένο από τον κόσμο των Χόμπιτ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr