Search
Close this search box.
Μεγάλη_Βρετανία_ελληνικό_όνομα

Μεγάλη Βρετανία: Το ελληνικό όνομα που αναμένεται να πάρει την πρωτιά στα νεογέννητα κορίτσια το 2024!

Ένα ελληνικό όνομα φαίνεται πως θα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων το 2024 στην Μεγάλη Βρετανία, και έχει να κάνει με τα νεογέννητα κορίτσια.

Τα ονόματα που δίνονται στα νεογέννητα μωρά στην Μεγάλη Βρετανία επανέρχονται όλο και περισσότερο στη μόδα, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mirror, τη νέα χρονιά, ένα ελληνικό όνομα αναμένεται να γίνει η πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Βρετανών.

Ακριβώς όπως οι τάσεις της μόδας και οι επιλογές εσωτερικής διακόσμησης, το πώς ονομάζουμε τα μωρά μας μελετάται από τους ειδικούς για να κάνουν αξιόπιστες προβλέψεις”, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ειδικό Στεφ Κόφιλντ, ορισμένες τάσεις θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες. Υποστηρίζει ότι η χρήση “επωνύμων ως πρώτου ονόματος”, ονόματα ουδέτερα ως προς το φύλο και “περιπετειώδη” ονόματα όπως το Χάξλεϊ και το Ρίντλεϊ, θα είναι αρκετά διαδεδομένα το 2024.

Διακρίνω αυτή την τάση όλο και περισσότερο: οι γονείς θέλουν ένα κλασικό όνομα, αλλά ένα που να είναι εκτός της λίστας των 100 κορυφαίων”, δήλωσε ο γνωστός εμπειρογνώμονας. “Θέλουν ένα όνομα που ναι μεν να τους είναι οικείο και που όλοι γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν το παιδί τους να έχει άλλα πέντε παιδιά στην τάξη του με το ίδιο όνομα”.

Και συμπλήρωσε: “Βλέπουμε τα ονόματα των κοριτσιών να γίνονται πιο αρρενωπά και τα ονόματα των αγοριών να γίνονται επίσης πιο ήπια. Κάποιοι γονείς έρχονται σε μένα και μου ζητούν από πριν ένα όνομα που να ταιριάζει είτε πρόκεται για αγόρι είτε για κορίτσι, ώστε να μπορέσουν να το επιλέξουν, ανεξαρτήτως φύλου“.

Το ελληνικό όνομα που βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για γυναικεία ονόματα, χρονολογείται – σύμφωνα με την Mirror – από τον 19ο αιώνα και έχει ελληνική και ρωσική προέλευση. Η αναφορά γίνεται στο όνομα Αναστασία που στα αγγλικά προφέρεται Αναστέιζια, ενώ προέρχεται από τη λέξη ανάστασις και το αρσενικό ελληνικό όνομα Αναστάσιος.

Λόγω του ότι το συγκεκριμένο όνομα από την ρίζα του συνδέεται με την πίστη, ταιριάζει σε ένα μωρό που γεννιέται γύρω από θρησκευτικές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Στη Ρωσία, το Αναστασία ήταν το πιο δημοφιλές κοριτσίστικο όνομα μέχρι το 2008, όταν το ξεπέρασε η Σοφία. Πράγματι, το όνομα Αναστασία προήλθε κατά τις πρώτες ημέρες του χριστιανισμού και δόθηκε σε πολλά ελληνικά κορίτσια που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο και γύρω από το Πάσχα.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως σύμφωνα με τη Mirror στα 10 πιο δημοφιλή γυναικεία ονόματα για το 2024 βρίσκονται και άλλα δύο με ελληνική προέλευση. Το όνομα Cleo (από το Κλεοπάτρα), αλλά και το Ophelia (από το Οφηλία.

Ανακοινώθηκε το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024 από την Pantone!

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr