Search
Close this search box.
χρώμα της χρονιάς 2024 (3)

Ανακοινώθηκε το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024 από την Pantone!

Το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz έχει οριστεί ως το χρώμα της χρονιάς της Pantone για το 2024. Η απαλή αυτή ροδακινί απόχρωση συμβολίζει τη φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε στον εαυτό μας και γενικότερα, την ανθρώπινη συμπόνια.

10+1 πίνακες ζωγραφικής με χειμωνιάτικα τοπία για καλύτερο χουχούλιασμα στην κουβέρτα σου

Το όνομα αυτού του χρώματος περικλείει τον απτικό αισθησιασμό που συνδέεται με αυτό, παραπέμποντας σε εικόνες από βελούδινα ροδάκινα, απαλά φτερά μαραμπού και λείο vintage σατέν και μετάξι που έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε αυτό το αρμονικό μείγμα ροζ και πορτοκαλί.

Η Leatrice Eiseman, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone, βρίσκει το Peach Fuzz ως μια κατάλληλη επιλογή για την τρέχουσα περίοδο, αντανακλώντας τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες που μπορεί να βιώνουν πολλοί εν μέσω δύσκολων καιρών. Η Eiseman τονίζει ότι καθώς μπαίνουμε στο 2024, η έννοια του lifestyle έχει αποκτήσει νέο νόημα. Το να ζούμε μια περίοδο αναταραχής σε διάφορες πτυχές της ζωής μας έχει αυξήσει την ανάγκη για φροντίδα, ενσυναίσθηση και συμπόνια, οραματιζόμενοι ένα πιο ειρηνικό μέλλον.

Το Χρώμα της Χρονιάς 2024 της Pantone συμβολίζει την ανθρώπινη συμπόνια και τη σύνδεση

Η λεπτή απόχρωση τονίζει τη σημασία της υγείας και της ευεξίας για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Από τις ζεστές αποχρώσεις της ανατολής ή του ηλιοβασιλέματος μέχρι την άνεση μιας απαλής κουβέρτας, το χρώμα εμπνέει στιγμές εσωτερικής ηρεμίας, τονίζοντας τη βαθιά ανάγκη για συντροφικότητα και σύνδεση.

Η Laurie Pressman, Αντιπρόεδρος της Pantone Color Institute, υπογραμμίζει τη σημασία της φετινής επιλογής χρωμάτων, ειδικά καθώς σηματοδοτεί την 25η επέτειο του προγράμματος Pantone Color of the Year. Για την Pressman, η επιλογή ενός χρώματος συνώνυμου με την ανθρώπινη σύνδεση συμβολίζει όχι μόνο το τρέχον έτος αλλά και τον ευρύτερο στόχο του προγράμματος. Περιγράφει το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz ως ένα χρώμα που δίνει έμφαση στην κοινωνικότητα, φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά, εμπλουτίζοντας την ψυχή και μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπόνιας. Γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο, η Pressman εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την παροχή μιας πλατφόρμας όπου οι σχεδιαστές και οι λάτρεις του χρώματος σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για το χρώμα, να αντλήσουν έμπνευση και να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους στις κοινότητές τους.

Πηγή εξωφύλλου

Τα πινέλα που αγαπήσαμε: Οι 10 πιο διάσημοι ζωγράφοι στην ιστορία !

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr