Search
Close this search box.
Netflix μαύρη κούκλα Barbie

Netflix: Η πρώτη μαύρη κούκλα Barbie έγινε ντοκιμαντέρ

Το Netflix και η Shondaland απέκτησαν τα δικαιώματα του “Black Barbie”, ενός ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στην ιστορία της πρώτης μαύρης κούκλας της Mattel, η οποία παρουσιάστηκε δύο δεκαετίες μετά το αρχικό πρωτότυπο της εταιρείας.

Σε σκηνοθεσία της Lazeria Davis, η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο South by Southwest Film Festival στο Όστιν του Τέξας. Η Ντέιβις, ανιψιά ενός από τους τρεις μαύρους υπαλλήλους της Mattel που υπερασπίστηκαν τη δημιουργία της κούκλας, εξέφρασε την προσωπική της σχέση με το έργο, με στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στους συγγενείς της Beulah May Mitchell, Kitty Black Perkins και Stacy McBride.

Η Shondaland, που ιδρύθηκε από τη δημιουργό του Grey’s Anatomy, Shonda Rhimes, υπερασπίζεται την ποικιλομορφία στη βιομηχανία του θεάματος. Το “Black Barbie” εμβαθύνει στην πολιτιστική σημασία της κούκλας και στο ταξίδι που οδήγησε στο λανσάρισμά της το 1980. Μέσα από συνεντεύξεις με στελέχη της Mattel, καταναλωτές, πολιτισμικούς ιστορικούς και σχολιαστές, το ντοκιμαντέρ διερευνά τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι κούκλες στη διαμόρφωση της ταυτότητας και στην καλλιέργεια της φαντασίας.

«The Crown» 6ος κύκλος: Πότε κάνει πρεμιέρα ο τελευταίος κύκλος; (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr