Search
Close this search box.
Μάρτιν_Σκορσέζε_τιμάται

Μάρτιν Σκορσέζε: Η Ένωση Παραγωγών Αμερικής θα τιμήσει τον σπουδαίο σκηνοθέτη!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα τιμηθεί από την Ένωση Παραγωγών Αμερικής με το βραβείο Επιτεύγματος Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ.

Η Ένωση Παραγωγών Αμερικής (PGA) ανακοίνωσε ότι θα απονεμηθεί στον Μάρτιν Σκορσέζε το Βραβείο Επιτεύγματος Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ για τις έξι δεκαετίες παραγωγής του. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης θα παραλάβει το βραβείο του στην τελετή απονομής των PGA Awards που θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το συγκεκριμένο βραβείο αναγνωρίζονται παραγωγοί για το έργο τους στον κινηματογράφο. Κάποιοι από αυτούς που έχουν τιμηθεί προηγουμένως είναι οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τομ Κρουζ, Φρανκ Μάρσαλ και Τζορτζ Λούκας.

Σύμφωνα με το Variety, οι πρόεδροι της PGA, Ντόναλντ ντε Λάιν και Στέφανι Άλεν σε δήλωσή τους εξήραν την πρωτοποριακή καριέρα του Μάρτιν Σκορσέζε τονίζοντας ότι «η μαεστρία του και η ακλόνητη δέσμευσή του στην τέχνη είναι πραγματικά απαράμιλλη». 

O Σκορσέζε από την πλευρά του είπε: «Τον Μάρτιο του 1965, ταξίδεψα στο Λος Άντζελες για να παραλάβω ένα βραβείο από την Ένωση Παραγωγών για τη φοιτητική μου ταινία “It’s Not Just You, Murray!”. Ήμουν 22 ετών εκείνη την εποχή. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και ένας πολύ μεγαλύτερος σκηνοθέτης. Το όνομά του ήταν Άλφρεντ Χίτσκοκ». Και συμπλήρωσε: «Πενήντα οχτώ χρόνια μετά, είμαι περήφανος που λέω ότι τώρα είμαι ο πολύ μεγαλύτερος σκηνοθέτης. Και είμαι συγκινημένος και είναι μεγάλη τιμή που λαμβάνω ένα βραβείο που φέρει το όνομα ενός αληθινού θρύλου μεταξύ των παραγωγών, του Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. Με κάνει να νιώθω ότι κλείνει ένας κύκλος».

«Dune – Part 2»: Ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ μοίρασε αισιόδοξα μηνύματα για την νέα του ταινία (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr