Search
Close this search box.
Λυκαβηττός

Λυκαβηττός: Μετά από 15 χρόνια ξαναζωντανεύει – Δείτε όλο το πρόγραμμα

Λυκαβηττός: Μια πολιτιστική αναγέννηση μετά από μια παύση 15 ετών

Λυκαβηττός: Μετά από μια παύση 15 ετών, το εμβληματικό υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού, σύμβολο του πολιτιστικού τοπίου της Αθήνας, επιστρέφει θριαμβευτικά. Μετασχηματισμένο, αναβαθμισμένο και σχολαστικά αναμορφωμένο από τον Δήμο Αθηναίων, προσκαλεί τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες να ανέβουν και πάλι στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας και να συμμετάσχουν σε μια πλούσια σειρά καλλιτεχνικών εμπειριών.

Ξεκινώντας από τις 15 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Λυκαβηττού, ένα αγαπημένο σημείο στη συλλογική μνήμη των Αθηναίων, θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του με ένα επιμελημένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να παρουσιάζει ένα φάσμα παραστάσεων υψηλής ποιότητας κάθε σεζόν.

Καλάθι σχολικών ειδών – School pass: Ποια σχολικά είδη θα περιέχει;

Λυκαβηττός: Η αναβίωση

Η αναβίωση του θεάτρου σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου, αποτέλεσμα της δέσμευσης του Δήμου να το ανακαινίσει σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, τιμώντας παράλληλα τον οραματικό σχεδιασμό του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου. Η ανανέωση αυτή, σε συνδυασμό με τη συνολική αναζωογόνηση του λόφου, διασφαλίζει ότι το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα σταθεί και πάλι ως ένας ασφαλής χώρος, έτοιμος να προσφέρει αξέχαστες συγκινήσεις και μοναδικές εμπειρίες, αποκαθιστώντας τον εαυτό του ως ένα ανεξίτηλο ορόσημο στον καλλιτεχνικό χάρτη της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: “Ήρθε η ώρα να ανεβούμε ξανά στον αγαπημένο μας λόφο”. Η μεγάλη αναγέννηση του θεάτρου ακούγεται ως αναζωπύρωση αναμνήσεων, καθώς το εμβληματικό υπαίθριο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του, αποκαλύπτοντας μια μεταμορφωτική ανανέωση. Το απαιτητικό έργο ανακατασκευής, που τώρα υλοποιείται, υπογραμμίζει τη σημασία του. Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Τεχνόπολις και παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνο προσφέρει την ευκαιρία στις παλαιότερες γενιές να αναπολήσουν τις μαγικές νύχτες που πέρασαν στο θέατρο του Λυκαβηττού, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στη νεότερη γενιά να δημιουργήσει τις δικές της αναμνήσεις στο πιο μαγευτικό μπαλκόνι της Αθήνας.

Η νέα καλλιτεχνική σύνθεση του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού αντλεί έμπνευση από την εκπληκτική πανοραμική θέα της κορυφής του λόφου. Η αναγέννηση του θεάτρου εγκαινιάζεται στις 15 Σεπτεμβρίου με μια ανθολογία του ασύγκριτου Σταύρου Ξαρχάκου -μια εκδήλωση με τίτλο “Γιορτή Λυκαβηττού”.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 15.09 «Γιορτή στον Λυκαβηττό» | Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

Σάββατο 16 & Πέμπτη 21.09 Πυξ Λαξ

Κυριακή 17.09 Κωνσταντίνος Αργυρός «Elpida Tour»

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20.09 Hauser: «Rebel With A Cello»

Παρασκευή 22.09 Villagers of Ioannina City

Σάββατο 23.09 Γιώργος Μαζωνάκης «Ντέρτι thirty»

Κυριακή 24.09 Γιάννης Πλούταρχος

Δευτέρα 25.09 «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» | Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Τρίτη 26.09 Μιχάλης Χατζηγιάννης

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29.09 Γιάννης Χαρούλης

Τρίτη 03.10 Melisses «Melisses για πάντα»

Σάββατο 07.10 Κάψε το Σενάριο: «10 χρόνια αποτυχίες»

Δευτέρα 09.10 Δήμητρα Γαλάνη – Μάρθα Φριντζήλα: «Σ’ ένα κύμα του Νότου»

Σάββατο 14.10 Arte Povera: Παρουσίαση δίσκου

 

30 σοφά αποφθέγματα για μια καλύτερη ζωή

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr