Search
Close this search box.
Καλάθι των σχολικών ειδών

Καλάθι σχολικών ειδών – School pass: Ποια σχολικά είδη θα περιέχει;

Το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» ή  school pass θα είναι σε ισχύ έως τις 3 Οκτωβρίου

Πότε κάνει πρεμιέρα το καλάθι των σχολικών ειδών;
Το καλάθι των σχολικών (school pass) κάνει πρεμιέρα σήμερα και θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 3 Οκτωβρίου. Αλυσίδες σουπερ μάκρκετ, μεγάλες αλυσίδες αλλά και διάφορα καταστήματα έχουν δεσμευτεί να συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου για τη βοήθεια των γονιών στα έξοδα που έχουν τα ελληνικά σχολεία.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία; 20 συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία των μαθητών

«Καλάθι των Σχολικών Ειδών»: Ποια είδη θα είναι η βάση για το school pass;
1.ΤετράδιαΣχολικές
2.τσάντες
3.Κασετίνες
4.Διαβήτες/Χάρακες
5.Χρωματιστοί μαρκαδόροι
6.Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
7.Χρωματιστοί μαρκαδόροι
8.Στυλό
9.Γόμες
10.Ξύστρες

«Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Επιβάλλουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα βασικότερα σχολικά είδη, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στόχος μας είναι στα σχολικά είδη οι τιμές να είναι προσιτές και μάλιστα χαμηλότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο». υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

Πώς θα ελέγχονται οι επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους;

Σε εβδομαδιαία βάση, όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των σχολικών ειδών». Οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα e-katanalotis και οι υπόλοιπες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Το «καλάθι» με τα σχολικά θα διατίθεται και σε αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή των βιβλιοπωλείων είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με το νόμο 5045/2023: «…έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, απαγορεύεται η αποκόμιση μεικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021».

Νέες ταυτότητες: Πώς θα τις χρησιμοποιούμε – Ποια στοιχεία θα περιέχουν;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr