Search
Close this search box.

ΚΘΒΕ: Δύο παραστάσεις υποψήφιες για τρία βραβεία θεάτρου

Δύο παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι υποψήφιες για τρία βραβεία θεάτρου.

Στη λίστα υποψηφιοτήτων των Βραβείων που θα απονείμει η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών βρίσκονται δύο παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για τη θεατρική περίοδο 2022-2023.

Συγκεκριμένα η παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, που εμφανίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, είναι υποψήφια για δύο βραβεία. Το Βραβείο Ερμηνείας, με υποψήφιο τον ηθοποιό Γιώργο Καύκα, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αντόν Αντόνοβιτς, καθώς και για το Βραβείο Ενδυματολογίας, όπου υποψήφια είναι η ενδυματολόγος και σκηνογράφος Ηλένια Δουλαδίρη.

Η παράσταση «Γκάρης, το μιούζικαλ» της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, διεκδικεί το το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους. Παρουσιάζει μια τρυφερή μουσική ιστορία, που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά στο συνάνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης η οποία ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης. Ο «Γκάρης» είναι ένα από τα τρία βιβλία για παιδιά που έχει γράψει η Τασούλα Επτακοίλη και παρουσιάζεται επίσης για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο, σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή του Βαγγέλη Κουφάκου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή και στίχους του Σωτήρη Τριβιζά.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr