Search
Close this search box.
Καπετάν_Μιχάλης_πρεμιέρα

«Καπετάν Μιχάλης»: Η ακριβής αναπαράσταση της επανάστασης στην Κρήτη και οι δυσκολίες των γυρισμάτων

Η ταινία «Καπετάν Μιχάλης», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη που αναπαριστάνει με ακρίβεια την επανάσταση της Κρήτης θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Κώστας Χαραλάμπους είναι αυτός που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο, να μεταφέρει δηλαδή το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη στην κινηματογραφική του εκδοχή, αναλαμβάνοντας το σενάριο και την σκηνοθεσία. Η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου, είναι μια υπερπαραγωγή που αναπαριστά πιστά την εποχή με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας, και επιχειρεί να διαδώσει εντός και εκτός συνόρων το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Στον ομώνυμο ρόλο του Καπετάν Μιχάλη είναι ο Αιμίλιος Χειλάκης, με ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών να τον συνοδεύουν. Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης που βρίσκεται στον ρόλο του Καπετάν Πολυξίγκη μας βάζει στο backstage της ταινίας, στα απαιτητικά γυρίσματα και τις άγνωστες ιστορίες μέχρι η ταινία να πάρει την τελική της μορφή.

«Συνολικά τα γυρίσματα διήρκησαν περίπου τρεις μήνες, σε όλη την επικράτεια της Κρήτης και σε μέρη που δεν θα είχα εύκολα την ευκαιρία να επισκεφτώ!», δήλωσε ο ηθοποιός. Και πρόσθεσε: Μετακινηθήκαμε από τη Σητεία μέχρι τα Σφακιά και σε κάθε πλαγιά, βουνοκορφή, και οροπέδιο που μπορείς να φανταστείς. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής αυτό βοήθησε σε μια πιο αυθεντική και φυσική απόδοση των χαρακτήρων μας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, βιώσαμε έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα , παρόμοιες συνθήκες με αυτούς! Κατά τα άλλα ο καιρός ήταν με το μέρος μας. Ειδικά στην Κρήτη, οι πρώτοι μήνες του χειμώνα είναι πολύ ζεστοί και με ηλιοφάνεια! Τις ημέρες που δεν είχα γύρισμα, πάντα έριχνα μια βουτιά στη θάλασσα!».

Ενώ για τον ρόλο του στην ταινία είπε: «Εγώ υποδύομαι τον Καπετάν Πολυξίγκη, που μαζί με τον Καπετάν Μιχάλη αγωνίζεται για τη λευτεριά της Κρήτης, με τελειως όμως αντίθετη φιλοσοφία από αυτόν. Ο Καπεταν Πολυξίγκης θέλει να γλεντήσει τη ζωή και να ρουφήξει το μεδούλι της, αφού όπως λέει θα πεθάνει σύντομα για χάρη της Κρήτης, σε αντίθεση με τον Καπετάν Μιχάλη που έχει ορκιστεί να μην ξαναχαμογελάσει μέχρι να ελευθερωθούν. Η διαφορά τους αυτή θα γίνει ακόμη πιο έντονη όταν μπει ανάμεσα τους μια γυναίκα , η Εμινέ Χανούμη, μια πανέμορφη Κερκέζα που έχει φέρει για νύφη του ο Νουρήμπεης».

Η πολυναναμενόμενη ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου.

«Nuremberg»: Το ιστορικό δράμα που εξιστορεί τις δίκες των Ναζί με σπουδαίους ηθοποιούς στο cast της!

Θυμηθείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr