Search
Close this search box.
ταφος δυναστειας χαν κινα

Κίνα: Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως έναν από τους παλαιότερους τάφους της δυναστείας των Δυτικών Χαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ένας εξαιρετικά καλοδιατηρημένος τάφος στην Κίνα, ο οποίος χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. 

Το κρύο στην Αρχαία Ελλάδα: Πώς αντιμετώπιζαν οι Αρχαίοι Έλληνες τις χιονοπτώσεις και το ψύχος

Η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ανακοίνωσε πρόσφατα την εύρεση περισσότερων από 600 κειμηλίων στον τάφο. Το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας Τσονγκκίνγκ ανακοίνωσε πρόσφατα την ανακάλυψη ενός εξαιρετικά σημαντικού τάφου στην περιοχή Wulong, στην επαρχία Chongqing της Κίνας. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, ο τάφος χρονολογείται στην πρώιμη δυναστεία των δυτικών Χαν, καθιστώντας τον ιδιαίτερα σημαντικό για την ιστορία της περιοχής.

αρχαιος ταφος κινα

Η ανακάλυψη περιλαμβάνει περισσότερα από 600 κειμήλια, αποτελώντας την πρώτη φορά που εντοπίζονται τόσα πολλά αντικείμενα σε αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή. Οι τάφοι που ανακαλύφθηκαν χρονολογούνται από τη δυναστεία των Χαν έως την περίοδο των Έξι Δυναστειών, περιλαμβάνοντας ένα εύρος χρονικών περιόδων από το 206 π.Χ. έως το 589 μ.Χ. Ο αρχαιολόγος Huang Wei, επικεφαλής του έργου, επισημαίνει τη σημασία αυτής της ανακάλυψης για την κατανόηση του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής.

αρχαιος ταφος κινα

Ωστόσο, ο ανέγγιχτος τάφος, γνωστός ως «Τάφος Νο. 1 της Δυναστείας των Δυτικών Χαν» στην περιοχή Guankou, ξεχωρίζει ως η πιο σημαντική από τις ανακαλύψεις, σύμφωνα με τον Wei. Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο τάφος χρονολογείται από το δεύτερο έτος του αυτοκράτορα Χούι της δυναστείας Χαν, το 193 π.Χ., παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στους ερευνητές. Ο τάφος περιείχε πλούσια κειμήλια από λάκα, ξύλινα σκεύη, μπαμπού, κεραμικά, μπρούτζινα σκεύη και υφάσματα, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση από τότε που σφραγίστηκε ο τάφος.

αρχαιος ταφος κινα αρχαιος ταφος κινα

Με βάση τις πληροφορίες του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας Τσονγκίνγκ, φαίνεται ότι ο τάφος ανήκε σε κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματούχο, καθώς ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις του, αλλά και τα ευαίσθητα αντικείμενα που εντοπίστηκαν, υποδηλώνουν εξαιρετική κοινωνική θέση. Η παρουσία χειροποίητων αντικειμένων όπως ένα ξίφος από νεφρίτη αποδεικνύει τον υψηλό κοινωνικό και πολιτικό ρόλο του ιδιοκτήτη του τάφου, παρά το γεγονός ότι η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Σύμφωνα με τον Huang Wei, η εξαιρετική κατάσταση διατήρησης του τάφου οφείλεται στο γεγονός ότι το φέρετρο ήταν πλήρως βυθισμένο στο νερό. Αυτή η συνθήκη προστάτευσε τον τάφο και τα ευαίσθητα αντικείμενα του από τον αέρα και άλλες παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φθορά, εξηγώντας την εξαιρετική διατήρηση μιας εκτεταμένης συλλογής νεκρικών αντικειμένων. Αυτά τα ευρήματα προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τις ταφικές πρακτικές και τους κοινωνικούς κανόνες της εποχής των Δυτικών Χαν. Ο τάφος είναι ένα ορθογώνιο, κατακόρυφο ξύλινο φέρετρο, με διαστάσεις 6,50 μέτρα μήκος και 4,25-4,30 μέτρα πλάτος. Ανακαλύφθηκε σε βάθος 4,13-4,78 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

αρχαιος ταφος κινα

Επιπλέον, ο τάφος περιείχε γλάστρες σε σχήμα σκόρδου, χαρακτηριστικές της κουλτούρας της δυναστείας Τσιν, καθώς και χάλκινα αντικείμενα από τους πολιτισμούς Μπα και Σου (σημερινές περιοχές Τσονγκίνγκ και Σιτσουάν), παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον μείγμα πολιτιστικών επιρροών.

Επιπλέον, ξύλινες λωρίδες αποκαλύπτουν ταφικές πρακτικές και αστρονομικές πληροφορίες της Δυναστείας των δυτικών Χαν, προσφέροντας μια σπάνια ματιά στην αρχαία κινεζική ιστορία.

Πηγή φωτογραφιών

Πηγή εξωφύλλου

Πώς πέθανε ο Πυθαγόρας; Η εμπλοκή του στην πολιτική σηματοδότησε το τέλος του!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr