Search
Close this search box.
σακάκια στάλιν

Θα φόραγες το κοστούμι του Στάλιν; Νέα συλλογή προκαλεί αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εταιρεία μόδας NewRuBrand24, με έδρα τη Μόσχα, έρχεται στο προσκήνιο με μια αμφιλεγόμενη συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από τον Στάλιν, τον διαβόητο ηγεμόνα της Σοβιετικής Ένωσης.

Στα ράφια των τυράννων: Μια ματιά στις βιβλιοθήκες των Στάλιν, Χίτλερ και Μάο

Η συλλογή, που κυκλοφόρησε με αφορμή την επέτειο θανάτου του Στάλιν στις 4 Μαρτίου, αποτελείται από πανάκριβα σακάκια που μιμούνται την χαρακτηριστική στρατιωτική ενδυμασία του. Η επιλογή της NewRuBrand24 να τιμήσει τον Στάλιν, μια μορφή με αμφιλεγόμενη κληρονομιά, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση.

Εντονότερες επικρίσεις δέχτηκε η διαφημιστική καμπάνια της συλλογής, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ουκρανικές πόλεις που έχουν πληγεί από τον πόλεμο. Η προκλητική αυτή επιλογή θεωρήθηκε άστοχη και προσβλητική από πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Η συλλογή, με τιμή που αγγίζει τα 1.700 ευρώ, φέρει τον τίτλο “Σταλινική” και περιγράφεται από την εταιρεία ως φόρος τιμής στον “πατέρα των εθνών”.

Η NewRuBrand24 φαίνεται να αγνόησε τις ηθικές και ιστορικές συνέπειες της επιλογής της, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την κρίση και την ευαισθησία της.

Η οργή που ξέσπασε τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό φέρνει στο προσκήνιο το ακανθώδες ζήτημα της εξιδανίκευσης ολοκληρωτικών καθεστώτων και ηγετών, θέτοντας προβληματισμούς για την ηθική της μόδας και τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Δείτε το βίντεο:

Η λογοκρισία του Σοβιετικού καθεστώτος στο έργο του Ντοστογιέφσκι

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr