Search
Close this search box.
area51

Η CIA επιβεβαιώνει τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται η Area 51

Για δεκαετίες, η Περιοχή 51 τροφοδοτεί φήμες και θεωρίες συνωμοσίας για εξωγήινους. Το περιβόητο “Storm Area 51” event αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της γοητείας που ασκεί αυτή η αινιγματική τοποθεσία.

Είναι εφικτό τελικά το ταξίδι στο χρόνο;

Παρ’ όλα αυτά, η πραγματικότητα απέχει από τα φαντασιώδη σενάρια. Η CIA έθεσε τέρμα στις εικασίες, αποκαλύπτοντας ότι η Περιοχή 51 λειτουργεί ως μονάδα δοκιμών της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ιδρυθείσα το 1950, η περιοχή διαδραμάτισε καίριο ρόλο στις δοκιμές πειραματικών αεροσκαφών, όπως το θρυλικό κατασκοπευτικό U-2.

Αυτό το αεροσκάφος μεγάλου υψομέτρου, ικανό να αγγίζει ύψη άνω των 70.000 ποδιών, πραγματοποίησε αποστολές ζωτικής σημασίας για την συλλογή πληροφοριών κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Παρακολούθησε δραστηριότητες της Σοβιετικής Ένωσης, της Κίνας και της Κούβας, διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στην κρίση των πυραύλων στην Κούβα.

Πώς εξηγούνται, όμως, οι συχνές θεάσεις UFO στην περιοχή; Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός του U-2 και οι πτήσεις σε υψηλά υψόμετρα έρχονται να δώσουν απαντήσεις.

Έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας ρίχνουν φως στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ότι οι πτήσεις U-2 ευθύνονται για πάνω από το 50% των αναφορών για UFO στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1960.

area51

Παρότι η Περιοχή 51 λειτούργησε ως ζωτικής σημασίας πεδίο δοκιμών για απόρρητα projects του Ψυχρού Πολέμου, η μυστικότητα που την περιέβαλλε δημιούργησε εύφορο έδαφος για εικασίες και μύθους. Η πραγματικότητα, αν και ίσως λιγότερο συναρπαστική από την ιδέα εξωγήινων επισκεπτών, δεν παύει να είναι συναρπαστική. Ο ρόλος του U-2 στην διαμόρφωση της ιστορίας και στην πρόοδο της αεροπορικής τεχνολογίας αποτελεί μια ιστορία που αξίζει να γνωρίσουμε.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα ακούσετε για την Περιοχή 51, θυμηθείτε: πρόκειται για μια ερευνητική εγκατάσταση της Πολεμικής Αεροπορίας, όχι για βάση εξωγήινων. Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει την ύπαρξη προηγμένης τεχνολογίας…

Neuralink: Νεότερα για τον πρώτο ασθενή με εμφύτευμα εγκεφάλου

Πηγή

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr